Президент Венесуели просить жінок не користуватись феном

— 10 квітня 2016, 13:22

Звернення Мадуро спричинила енергетична криза в країні, пише Independent.

Щоб компенсувати гостру нестачу електроенергії, президент країни також оголосив усі п’ятниці вихідними для державних службовців протягом двох місяців.

Також він закликав громадян вжити всіх інших засобів збереження енергії, у тому числі менше користуватись технікою та кондиціонерами.

Жінки мають кращий вигляд, якщо не користуються феном, каже президент Венесуели. Фото adviceforhair.com

Рекомендуючи жінкам користуватись феном лише для особливих подій, Мадуро сказав: "Я завжди думав, що жінка має кращий вигляд, якщо просто розчісує волосся пальцями і просушує його природним способом. Така у мене ідея".

Президент також попросив венесуельців використовувати тропічну спеку, вивішуючи одяг просушуватися на вулицю, заміть використання сушилок у пралках.

Не всім жінкам сподобались поради Мадуро: "Якщо президент гадає, що тип сушіння нашого волосся може допомогти, то проблема набагато гірша, ніж ми думали", — розповіла громадянка країни телеканалу AlJazeera.

Близько 70% електроенергії Венесуели виробляє ГЕС Guri Dam на річці Кароні у південно-східному штаті Болівар.

Владу попереджали, що рівень води у річці впав до мінімального рівня, що навіть може призвести до закриття станції.

Фінансові експерти попереджають, що країна перебуває на порозі дефолту. У Венесуелі вже давно є проблеми з продуктами першої необхідності, у магазинах завжди є черги за товарами.

Реклама:

Головне сьогодні