У Дубаї відкрили першу у світі лікарню виключно для верблюдів

— 15 грудня 2017, 16:10

У Дубаї відкрили першу у світі лікарню, яка допомагатиме виключно верблюдам.

Фото: Reuters

Нова лікарня може похвалитися найсучаснішим медичним обладнанням, новенькими операційними та командою міжнародних ветеринарів-спеціалістів, пише Daily Mail.

Фото: Reuters

Її побудували за 40 мільйонів дірхамів. Це майже 11 мільярдів американських доларів.

Верблюди залишаються важливою частиною спадщини ОАЕ, а верблюжі перегонки чи конкурси краси є улюбленим відпочинком місцевих мешканців.

"Ми виявили, що повинні піклуватися про верблюдів не тільки шляхом розведення та вирощування їх, але і медично їх лікувати", - розповів керівник лікарні Мохамед Аль Балуші.

Фото: Reuters

Одночасно клініка може прийняти до 20 верблюдів.

Одна операція тут коштує від 1000 доларів.

Фото: Reuters

Лікарня також допомагатиме досліджувати і розвивати верблюжу медицину, щоб спробувати "відкрити таємниці цієї дивної тварини пустелі", сказав начальник відділу маркетингу і фінансів лікарні Ашана Уль Хака.

Нагадаємо, 7 грудня стало відомо, що мандрівний цирк на Тернопільщині покинув верблюда. Працівники шапіто зібрали речі та поїхали, а тварину просто залишили посеред місцевого стадіону у Хоросткові – нібито на зимування.

Верблюда на день виводять на стадіон, а ночує він у своєму фургончику, в якому сюди приїхав.

Після наполягань Мінекології перевірило тварин, яких мандрівний цирк залишив на стадіоні, і повідомило, що верблюд і лама – "одомашнені, а тому немає підстави вимагати документи, що підтверджують законність набуття диких тварин".

Тварин не вилучали у власників, хоча мандрівні цирки в Україні заборонені законом.

Реклама:

Головне сьогодні