Альпініст зник під час сходження на гору у Пакистані - як і його мати чверть століття тому

— 28 лютого 2019, 14:19

Британський альпініст Том Баллард зник у горах Пакистану – через майже 24 роки після того, як під час сходження у тому ж регіоні зникла його мати.

Про це повідомляє The Independent.

Фото Facebook

30-річний альпініст разом із напарником італійцем Даніелем Нарді намагався підкорити гору Нангапарбат, дев'яту за величиною у світі. Її ще називають горою-вбивцею через велику кількість нещасних випадків, які траплялися під час сходження.

Від 22 лютого з чоловіками ніхто не може зв'язатися.

Підняти у повітря пошукові літаки змогли лише сьогодні – раніше Пакистан закрив свій повітряний простір через конфлікт з Індією. Поки що знайти їх не вдається.

Фото Facebook

У серпні 1995 року приблизно за 200 кілометрів від Нангапарбат під час сходження на гору К2 зникла мати британця Елісон Гаргрівс.

Вона була першою жінкою, яка піднялася на Еверест без кисневого балона та допомоги місцевих, а також першою людиною, яка скорила всі Великі північні стіни Альп в один сезон.

Фото The New Tork Times

Вона планувала в один рік піднятися на три найвищі вершини світу – Еверест, Чоґорі (К2) та Канченджанґа. Під час сходження на Чоґорі жінка зникла. Тіла її так і не знайшли. Їй було 33 роки.

Востаннє Том Баллард виходив на зв'язок на висоті близько 6300 метрів по супутниковому зв'язку. Він активно постив фото у соцмережах та розмовляв з дружиною.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні