Анна Багряна. "Дивна така любов"

Анна Багряна, "Дивна така любов". Київ, вид. "Нора-друк", 206 сторінок. Наклад 1000 прим.

Анна Багряна — поет, прозаїк, драматург, перекладач. Народилася 1981 р. у м. Фастові Київської області. За освітою — філолог. Автор багатьох збірок поезії, а за роман "Етимологія крові" була нагороджена премією ім. О. Гончара та ІІІ премією конкурсу "Коронація слова – 2008".

Експерт журі, професор УКМА Віра Агеєва представляє книгу Анни Багряної:

"Сюжет тут не вражає оригінальністю. Ми вже багато начиталися у сучасній популярній літературі історій про талановитих дівчат, яким завиграшки збуваються всі сни, всі мрії, а потім щедрі дарунки долі обертаються трагедією втрати себе, зневірою і – в кращому разі – поверненням до коренів – витоків – сільського дитинства тощо.

Ось і Надійка в цьому романі-сонаті (ну бо все важливе відбувається під музику Бетховена) без особливих зусиль стає відомою й модною художницею, завойовує й Київ, і Краків, а далі усвідомлює, що загубила в нестримному кар'єрному гоні щось дуже важливе.

Автор Анна Багряна

Як і годиться, повертається в село до батьків, сподівається почати нове життя. Втім, напругу сюжету романістка все ж тримає, так що читач, котрий шукає лише цікавої історії без глибших підтекстів, не буде розчарованим".

Адміністратор премії Світлана Пиркало пише: "Книга - невелика, трохи більше 200 сторінок - написана у спробі імітувати поетичну, наївно-фольклорну мову. Розповідь про дитинство, дорослішання, закоханість і перші світоглядні кризи буде знайомою багатьом - особливо жінкам, - хто виріс у пострадянському суспільстві.

Анна Багряна - не єдина з авторів цьогорічного списку, хто ставить питання про те, чи в грошах щастя, - і не єдина, чиї герої не знаходять на це питання відповіді. Мене найбільше зацікавив початок книжки, який описує сільське дитинство героїні, Надії, і психологію сільської громади".

Реклама:

Головне сьогодні