Названо переможців цьогорічної "Книги року ВВС"

— 13 грудня 2013, 16:10

Автор-переможець у кожній номінації отримає премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті, йдеться у повідомленні ВВС Україна.

Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, отримають право використовувати логотип конкурсу "Книга року ВВС" на всіх наступних виданнях цих книжок.

"Роман Ярослава Мельника, який переміг – це антиутопія, яка досліджує питання свободи. Романіст пише про свободу бачити, уникнути світу сліпих – але водночас і про свободу уникнути світу тих, хто може бачити – і хто править сліпими. Це – теми, які піднімаються в літературі по всьому світу, і крізь призму мандрівки головного героя цей роман дуже яскраво показує, що означає свобода і яка її ціна", каже редактор Європейського Хабу Bсесвітньої служби ВВС Артем Лісс.

"Сніг – це звичайна річ для українців взимку, але чудова книга Мар’яни і Тараса Прохаськів заслуговує на відзнаку. З неї наймолодші громадяни України дізнаються про дружбу, а також про те, як триматися разом і долати страх. Культурна програма ЄБРР стала партнером ВВС Україна для того, щоб підтримувати українську літературу, тому що ми віримо, що література є ключовою складовою демократичного суспільства, і вона починається з дитячих книг", - говорить Джонатан Чарльз, Директор з комунікацій ЄБРР.

Цього року до журі премії "Книга року ВВС" увійшли: Віра Агеєва, професор

літературознавства Національного університету "Києво-Могилянська академія", Тарас Федюк, поет, Ольга Герасим'юк, журналіст, Ніна Кур'ята, головний редактор ВВС Україна, Світлана Пиркало, радник ЄБРР з питань культури.

Премія "Книга року ВВС" була започаткована у 2005 році. З 2012 року, коли з'явилася нова

номінація "Дитяча Книга року ВВС", премія проводиться у партнерстві з Культурною програмою ЄБРР.

Реклама:

Головне сьогодні