Гребенщиков і Євромайдан за одне!

Борис Гребенщиков і гурт "Акваріум", мабуть, давно не приїжджали в Київ в розпал революційних подій. До останнього організатори не знали чи відбудеться концерт, а паралельно фанати творчості "Акваріума" запрошували легендарного музиканта виступити на Майдані.

Проте "Праздник урожая во дворце труда"( як зветься нова пісня гурту) відбувся таки в Жовтневому палаці і зібрав повну залу. Концерт присвячено 60-річчю Бориса Гребенщикова.

На початку концерту людей здавалося менше, ніж планувалося, але згодом добігли усі, хто пропустив першу пісню. "Акваріум" цього разу був у широкому складі, навіть захопивши із собою капелу з Кубані, яка грала на духових інструментах. В залі помітила кільнадцять людей із жовто-блакитними стрічками. Євромайдан з "Акваріумом" чудово поєдналися.

"Всех, кто перебигает с Евромайдана, приглашаю сюда!",-- неочікувано говорить зі сцени Борис Гребенщиков, зала зустрічає таке звертання оплесками. Двері лишили відкритими.

Під час всього виступу було відчуття особливої історичної миті. Звук був як ніколи проникливим і здавалось торкався кожному присутнього в залі, хлопав по плечу та і рівень, на якому грали музиканти нагадував концерти Led Zeppelin, The Beatles та іншими. Це та міра віртуозності, коли музика стає більше. Аніж звуком та словом, коли вона стає єдиним потоком енергії.

А як працювати з енергіями Гребенщиков точно знає. Серед пісень звучали і старі добрі як "2.12.85.06", "Орел, телец и лев", "Стаканы",так і зовсім нові. Цьогоріч гурт "Акваріум" випустив новий диск. Серед новий композицій "Губернатор", "Другой нет и не будет", "Праздник урожая во дворе труда".

Мы знаем, что машина вконец неисправна

Мы знаем, что дороги нет и не было здесь никогда

Закрой глаза, чтоб не видеть крадущегося по полю фавна

В двери стучит сорвавшаяся с неба звезда -

Праздник Урожая во Дворце Труда

Слова цього синглу особливо вписуються у те, що відбувається в Україні, система давно прогнила і варто її міняти.

З середини концерту один чоловік на балконі 2 ярусу підняв величезний український прапор, аудиторія вітала Гребенщикова із днем народження і паралельно чулися вигуки "Банду геть". Все це нагадувало сюрреалістичну картинку.

Музикантів 4 рази викликали на біс, і Борис Борисович не пропустив можливості звернутися в кінці до киян. Він в котре зізнався в любові Києву і сказав, що завжди приїжджає до любих йому людей.

"Мы часто выступали в Киеве в 80-е и я четко помню контраст, когда мы приехали к вам в 91-м, здесь рождалось что-то новое и как же мы любим с тех пор к вам ездить. Я вам желаю хлеба и независимости, оставайтесь такими, какими вы есть",- з усмішкою побажав аудиторії Гребенщиков. Думаю зайве говорили, яка була реакція зали. Оплески вибухнули.

Після завершення концерту картинка все ще була схожа на щось нереальне—люди зі стрічками, з прапорами, голос Майдану, який проривався крізь Жовтневий і веселі компанії, які в гардеробі наспівували пісні "Акваріума". Свобода народила колись цей гурт, вони стали віртуозами у своїй справі і залишаються на висоті.

А ми в свою чергу заслужили слухати кращих навіть у такий революційний час, та ще й у п’ятницю 13-го.

"Вавилон не властен над тобой!",-- нехай і Євромайдан оминуть темні сили.

Реклама:

Головне сьогодні