У Львові відкрився перший в світі музей-ресторан сала. Відео

— 15 червня 2011, 10:22

У Львові відкрився перший у світі сучасний арт-об'єкт - музей-ресторан сала.

Музей "САЛО", який розташований у центрі міста на проспекті Свободи - це унікальний мистецький проект, створений відомим художником-дизайнером Борисом Бергером, пише УНІАН.

Його відвідувачі можуть вдосталь поласувати національною українською стравою, яку, до того ж, подають у вигляді кулінарних скульптур.

Сало у ресторані скрізь. На стінах - картини відомих митців, усі про сало. Крісло із сала, свічки із сала і навіть колекція одягу, присвячена цьому продуктові. Також є пам'ятник салу з італійського сального мармуру, він є такою собі імпровізованою сценою, де виступатимуть музиканти.

Задум музею-ресторану належить відомому львівському художнику і скульпторові Мирославу Дедишину. Деякі їстівні скульптури роблять за допомогою спеціальних форм, інші вирізають вручну.

Асортимент їстівних скульптур із сала дуже широкий. "Губи Монро", "Ніс Гоголя", "Груди Венери", "Вухо Ван Гога" , "Руки Че Гевари". Також можна замовити суші-сало, а на десерт сало в шоколаді.

Зразки скульптур з сала поміщені в спеціальний скляний холодильник, і будь-який з відвідувачів може замовити собі їх копію. А для вибагливих та vip-клієнтів тут обіцяють робити скульптури їх самих.

За задумом авторів проекту, музей "САЛО" - це постійно діючий арт-центр, де будуть відбуватися концерти та фестивалі сучасного мистецтва, літературні читання, перформанси, виставки відомих українських та закордонних художників, скульпторів, відеоарт, фотовиставки, покази мод.

Не зважаючи на те, що виставка щойно почала свою роботу, її експонати вже широко обговорюються в мистецькому середовищі. А мистецький витвір "Серце з сала" отримав відзнаку - диплом Книги рекордів України "Найбільше в світі серце з сала".

Реклама:

Головне сьогодні