Автопортрет Ван Гога виявився зображенням його брата

— 23 червня 2011, 13:43

Експерти дійшли висновку, що на картині Ван Гога, яку завжди вважали його автопортретом, насправді зображений його брат, повідомляє Бі-бі-сі.

"Багато хто дивувався тому, що незважаючи на близькість братів, не залишилося портретів Тео", - говорить прес-секретар музею Ван Гога в Амстердамі Лінда Снук.

За деякими припущеннями, портрет, датований 1887 роком, міг бути написаний під час спільного проживання братів у Парижі.

Глава дослідницького відділу музею Луїс ван Тілборх зробив це відкриття, порівнявши картину з іншим автопортретом Ван Гога. "Обидва твори являють собою невеликі портрети з масою мальовничих деталей. Навіть на перший погляд зрозуміло, що багато їх об'єднує", - пояснює Луїс ван Тілборх.

Однак вчений виявив, що, незважаючи на зовнішню схожість братів, в їх рисах є ряд відмінностей, включаючи різні форми вух і колір борід.

До того ж Тео завжди голив щоки, що підтверджується його фотографіями того періоду, а форма його вух більш округла.

Картина зберігалася в архівах, однак зараз виставлена в Музеї Ван Гога як частина експозиції, присвяченої новим відкриттям, пов'язаним з періодом 1885-1888 років, який художник провів в Антверпені і Парижі.

Знаменитий портрет, де Вінсент, який намагався відрізати власне вухо, зображений з пов'язкою на голові, був створений пізніше.

Ван Гог намагався застрелитися в 1890 році і незабаром після цієї спроби самогубства помер.

Реклама:

Головне сьогодні