Тест

Герман відмовилась від конкурсу через запис у блозі

Про це йдуться у заяві авторки "Червоної Атлантиди", переданій редакції "Української правди. Життя".

"Член журі конкурсу Ірина Славінська у своєму блозі дозволила собі зневажливе публічне висловлювання на адресу читачів, які проживають у російській глибинці. Також вона піддала сумніву те, що звичайний робітник може читати книжки", - пояснили у прес-службі Ганни Греман.

Зауважимо, запис літературного критика стосувався іншого конкурсу, а саме – всенародного Facebook-голосування "Читають всі", у якому також бере участь книжка "Червона Атлантида" Ганни Герман.

У своєму записі Ірина Славінська вказувала, що серед чотирьох лідерів рейтингу є і книжка Герман. При чому між "Червоною Атлантидою" і "Записками українського самашедшого" Ліни Костенко лише 24 голоси різниці.

Голоси інтернет-користувачів, які вивели Герман у лідери рейтингу, надійшли з віддалених міст – Бобруйськ, Сиктивкар, Волгоград, Тула, Великий Новгород, Мінськ.

Ганна Герман відреагувала на запис Ірини Славінської, яка також є членом журі конкурсу "Книга року ВВС 2011", відмовою від участі у ньому.

"Вважаю таку поведінку члена журі неприйнятною, такою, що порушує етичні норми, демократичні засади і принципи, що передбачають однакове ставлення до людей, не залежно від їх національності, походження, місця проживання чи релігійних переконань", написала зауважила Ганна Герман аргументуючи відмову від участі у конкурсі ВВС.

"Думаю, поведінка, за якої людина зневажає іншу людину лише через те, що та інша людина живе в Росії, є неприйнятною в нашому суспільстві. Переконана – це суперечить і тим принципам та стандартам, за якими працює "ВВС". Висловлюючи глибоку повагу до всіх інших членів журі, а також до колективу редакції та аудиторії "ВВС", все ж змушена просити зняти мою книжку з участі в конкурсі", - йдеться у заяві Ганни Герман, яку вона надіслала сьогодні до "ВВС".

У той же час, головний редактор ВВС Україна Ніна Кур'ята зазначила, що коментарі Ірини Славінської стосуються публічних результатів голосування у соціальній мережі Facebook.

"Після розгляду ситуації, що виникла, редакція дійшла висновку, що висловлювання Ірини Славінської не містять образ на адресу номінантів конкурсу", - сказала Ніна Кур'ята.

Координатор журі премії "Книга року ВВС-2011" Світлана Пиркало наголошує на тому, що зняття з номінації на премію книги Герман "ніяк не позначиться на подальшій роботі журі і перебігу конкурсу".

"Книга року ВВС 2011" – це щорічна літературна нагорода, яка має на меті визначити найкращий прозовий художній твір українською мовою.

Переможців конкурсу "Книга року ВВС-2011" оголосять у третій декаді грудня.

Цього року до журі увійшли:

Професор Віра Агєєва, Києво-Могилянська академія.

Ольга Герасим’юк, депутат українського парламенту.

Андрій Куликов, ведучий телеканалу ICTV.

Світлана Пиркало, координатор журі премії Книга року ВВС.

Ірина Славінська, літературний критик веб-сайту "Українська правда".

Українська правда. Життя