В Україну привезли одну з найзнаменитіших скульптур світу. Фото

— 15 березня 2012, 16:12

6-тонну скульптуру на трьох вантажівках було доставлено ​​на склад неподалік від Києва. Там вона буде чекати своєї інсталяції.

Побачити "Будинок знань" мешканці та гості столиці зможуть вже 2 червня - скульптуру встановлять в Національному ботсаду ім. Гришко в рамках спеціального проекту на першому Міжнародному фестивалі скульптури Kyiv Sculpture Project.

За словами куратора Kyiv Sculpture Project Катерини Тейлор, "Будинок знань" - найбільша і в той же час одна з найбільш тендітних робіт, з усіх, які будуть представлені на фестивалі. "Адже при висоті в 8 метрів, товщина алюмінієвого листа, з якого виконані ажурні букви - всього 1 сантиметр", - каже вона.

Знакова скульптура "Будинок знань" являє собою викладену із металевих букв людину. Скульптура світиться вночі.

Жауме Пленса - учасник більше 110-ти групових виставок і автор 130-ти персональних експозицій. Його роботи прикрашають найбільший хмарочос світу у Дубаї і нью-йоркський Медісон Сквер Гарден, будівлю Бі-бі-сі в Лондоні та площу Массені у Ніцці.

Одну із найбільш гучних скульптур, Пленса створив для Чикаго. Фонтан у Мілленеум-парку складається із двох величезних плит, по яким стікає вода і на які проектуються обличчя мешканців міста.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні