Тест

Фільм про дітей в шахтах Донбасу роздягає владу - представник фестивалю

Продюсери фільму про дитячу працю в нелегальних шахтах Донбасу, який був заборонений до показу на фестивалі в Києві, запевняють, що фільм брехливий.

Про це в листі до керівництва фестивалю документального кіно в Києві писав співвласник компанії "Інтерфільм" Володимир Козир.

"Режисер Маріанна Каат намагається будь-якими способами проштовхнути фільм, який є наскрізь брехливим, постановочним, з постановочними фактами і розіграними мізансценами. Не має нікого відношення до документального кіно та теми захисту прав людини", - процитувала лист член відбіркової комісії фестивалю "Docudays" Алла Тютюнник в ефірі телеканалу ТВі.

"Звертаємо вашу увагу, що в разі показу фільму ваш фестиваль стає піратом і порушником авторського права, і буде відповідати відповідно до міжнародного законодавства і законами України", - написав Козир.

Тютюнник уточнила, що цей лист прийшов за годину до того, як фільм повинні були показувати.

"Ми пропонували їм грошей... Але вони відмовилися. Вони взагалі не відповідали на наші листи", - зазначила вона.

Представник фестивалю впевнена, що показ фільму не вигідний для влади.

"Це цензура. Сам цей фільм це не те, що критика влади, цей фільм повністю роздягає нашу владу. Влада допустила, що люди живуть в такій бідності. У цих дітей немає майбутнього. Все тому, що наша влада так керує", - заявила Тютюнник.

Як відомо, фільм естонського режисера про дитячу працю в нелегальних шахтах Донбасу, був заборонений до показу на фестивалі документального кіно в Києві.

Українська правда. Життя