У Києві з'явився музей снів. Фото

— 22 жовтня 2012, 17:09

Із травня в музеї проходили тимчасові виставки, презентації книг, лекції, зустрічі й кінопокази, але повноцінно працювати він почав тільки зараз, пише The-Village.

З 21 жовтня у музеї проводять екскурсії. Експозицію планують обновляти кожний сезон.

Музей відкрили Вікторія Данелян і Тетяна Цвілодуб. Відправною точкою стала дипломна робота Данелян, присвячена Музею кіносновидінь. Згодом концепцію трохи змінили, відійшовши від кіно й зосередившись на снах. Ще одним джерелом натхнення став Музей снів Зігмунда Фрейда у Перербурзі.

Музейна зала

Музей розділений на чотири зони: невеликий магазин із книгами й канцелярією, кабінет психоаналізу, виставковий зал і лінгвістичний клуб, де можна попрактикуватися в знанні іноземних мов.

Заняття тут розглядають як вид психоаналізу: учень ділиться думками з викладачем, але, наприклад, на англійському. Крім таких уроків, у клубі проводять зустрічі із представниками різних культур і кінопокази.

Кабінет психоаналізу

У кабінеті психоаналізу можна побувати на прийомі у практикуючого психоаналітика. Про час і ціну потрібно домовлятися індивідуально, перша зустріч безкоштовна.

Також у музеї є скриня сновидінь, де можна залишати на зберігання свої сни, тобто якось пов'язані з ними записи, книги або інші предмети.

Скриня сновидінь

З 21 жовтня по 30 листопада в Музеї сновидінь проходить осіння виставка Nightmareart про кошмари й процеси виникнення сновидінь. Екскурсію проводять майже в повній темряві, на вході всім видають ліхтарики, якими слід освітлювати експонати — картини й інсталяції.

Дівчина-сновида

Відвідувачам розповідають про кошмари й показують на проекторі добірку тематичних чорно-білих фото.

У ході екскурсії можна зустріти дівчину в нічній сорочці й ковпаку — акторку, яка зображує сновиду.

Музей знаходиться за адресою вулиця Чигоріна, 55. Тел. (044) 531-97-27

Фото з сайту музею

Реклама:

Головне сьогодні