Книжки Шкляра повернули на полиці до з’ясування обставин

— 24 жовтня 2012, 10:29

Про це у середу у коментарі "Українській правді. Життя" розповіла директор мережі ТОВ "Книгарня Є" Катерина Федоренко.

"Ми зараз направили запит до з’ясування цього питання у виконавчий орган захисту прав споживачів і повернули книги на полицю. Вони всі стоять, всі продаються", - сказала Катерина Федоренко.

"Зранку (у вівторок зранку) ми їх намагались зняти, передивлялися все, а потім повернули на полиці", - сказала вона і додала, що зараз все "стоїть на своїх місцях".

Пояснюючи причини вилучення книжок, Катерина Федоренко розповіла: "Я отримала інформацію про те, що має бути перевірка контролюючих органів, вірніше вона навіть десь по Україні проходить, і накладаються великі фінансові санкції. Тому я прийняла рішення тимчасово, до з’ясування обставин, призупинити продаж відповідних книжок, де є ці малюнки з зображеннями цигарок".

На уточнююче запитання, чи могло статись так, що її неофіційні джерела надали недостовірну інформацію і штрафи не накладаються, Федоренко відповіла: "Можливо, це було перебільшення. Зараз у нашій країні таке відбувається, що просто не знаєш…".

"Коли перевірка – це не дуже приємно, коли штрафні санкції, ще й великі, то це взагалі неприємно. Тому що ти наче робиш все правильно, а приходить податкова чи інший орган і тобі пише припис, акт складає і ти нікуди не діваєшся від того, маєш платити", - пояснила вона причину прийняття рішення про тимчасове вилучення книжок з продажу.

У вівторок у коментарі ЛітАкценту Катерина Федоренко повідомила, що "штраф за кожен виявлений факт порушення становить від 30 до 50 тис. грн. Тому нам доводиться вилучати товар із продажу до моменту отримання будь-яких роз’яснень відповідних державних органів".

Як відомо, у вівторок Катерина Федоренко розповіла нам, що книгарня "Є" знімає з продажу книжки, на яких є фотографії з цигарками, щоб уникнути штрафів за пропаганду тютюнопаління. Причиною цього було побоювання штрафних санкцій за пропаганду тютюнопаління.

За її словами, "вже є деякі точки, які постраждали, на які накладено штрафи. Це не наша мережа книгарень".

Водночас директор з розвитку книгарні "Читайка" Вікторія Руденюк у вівторок розповіла, що стосовно них ніяких дій не було.

"На зараз не маю жодної інформації. В магазині наші адміністратори також чули про це (що знімають з продажу книжки з зображеннями цигарок), але ніяких вказівок чи претензій від адміністрації ринку ("Читайка" знаходиться Петрівці – ред..) до них не було".

Керуючий магазином "Читай город" на Богдана Хмельницького (Київ) Ярослав Волошин теж повідомив, що нічого не знає про штрафи: "Я вперше про це чую".

У вівторок зранку інформація про вилучення книжок була опублікована у Facebook PR-менеджера Книжкового Клубу "Клуб Семейного Досуга" Івана Лопатченка.

У повідомленні зокрема зазначалось, що "декілька книгарень (!!!) оштрафували за те, що вони продають книжки на обкладинках, яких зображені сигарети. Оштрафували за книжку Василя Шкляра "Залишенець" (там пан Василь на звороті з цигаркою), за книжку Maksym Kidruk "Навіжені в Мексиці" (там один з намальованих героїв тримає цигарку) та за книжку Олени Печорної (Olena Serdyuk) "Грішниця" (героїня на обкладинці з цигаркою)".

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні