Держоргани не штрафували книгарні через книжки з цигарками – Герман

— 24 жовтня 2012, 11:14

Про це "Українській правді" заявила радник президента Ганна Герман.

"Жодна інстанція ані не перевіряла книжкові магазини, ані давала жодних вказівок про те, що книжки чи якась друкована продукція з зображенням цигарок, або людей, що палять, буде вилучена", - сказала вона.

За словами Герман, вилучення книжок – "це повна самодіяльність магазину".

"Нам дуже шкода, що вони змусили суспільство хвилюватися, змусили суспільство обговорювати проблему, якої не існує", - зазначила вона.

"Я розмовляла з головою Державної податкової служби Олександром Клименком, і він особисто перевіряв цю інформацію. Ми запевняємо, що жодних рухів у цьому напрямі жодні контролюючі органи робити не будуть", - сказала Герман.

Вона додала, що історія з вилученням книжок "якщо не чиясь провокація, то чиїсь нерозумні кроки".

Як відомо, у вівторок Книгарня "Є" тимчасово вилучила з продажу книжки, на яких були зображення з цигарками. Причинами цього були побоювання керівництва штрафних санкцій, про які повідомили неофіційні джерела книгарні.

У вівторок після обіду всі книжки були повернуті на полиці магазину.

Пояснюючи причини вилучення книжок, Катерина Федоренко розповіла: "Я отримала інформацію про те, що має бути перевірка контролюючих органів, вірніше вона навіть десь по Україні проходить, і накладаються великі фінансові санкції. Тому я прийняла рішення тимчасово, до з’ясування обставин, призупинити продаж відповідних книжок, де є ці малюнки з зображеннями цигарок".

На уточнююче запитання, чи могло статись так, що її неофіційні джерела надали недостовірну інформацію і штрафи не накладаються, Федоренко відповіла: "Можливо, це було перебільшення. Зараз у нашій країні таке відбувається, що просто не знаєш…".

Водночас директор з розвитку книгарні "Читайка" Вікторія Руденюк у вівторок розповіла, що стосовно них ніяких дій не було.

"На зараз не маю жодної інформації. В магазині наші адміністратори також чули про це (що знімають з продажу книжки з зображеннями цигарок), але ніяких вказівок чи претензій від адміністрації ринку ("Читайка" знаходиться Петрівці – ред..) до них не було".

Керуючий магазином "Читай город" на Богдана Хмельницького (Київ) Ярослав Волошин теж повідомив, що нічого не знає про штрафи: "Я вперше про це чую".

Як відомо, 15 жовтня Герман заявила про те що йде у відпустку у зв'язку з тим, що вона очолила передвиборний прес-центр Партії регіонів.

Реклама:

Головне сьогодні