Кулиняк призначив директора художнього музею

— 16 листопада 2012, 13:23

Указ про її призначення від 16 листопада 2012 року міністр культури Михало Кулиняк зачитав у присутності колективу музею і відвідувачів у п’ятницю.

Кулиняк вітає новго керівника музею. Фото Влада Соделя, Комерсант-Україна
Марія Задорожна. Фото ART Ukraine

Він також квітами привітав нового керівника і зауважив, що приймав рішення не одноосібно, а спираючись на пропозицію Музейної ради.

Повідомлення про призначення з’явилось на facebook-сторінці музею, але на сайті Мінкульту текст указу ще не опублікований.

Як відомо, засідання музейної ради 7 листопада рекомендувало міністрові розглянути на посаду директора НМХУ дві кандидатури: Марини Скирди (є заступником генерального директора Національного художнього музею України з науково-просвітницької роботи) та Марії Задорожної.

Генеральний директор НМХУ Анатолій Мельник був звільнений з посади 9 квітня наказом Мінкульту.

Виконувати його обов'язки міністр культури Михайло Кулиняк призначив засновницю відомої столичної галереї Тетяну Міронову.

Тоді ж міністерство оголосило відкритий конкурс на заміщення вакантної посади гендиректора НХМУ. Основними претендентами вважалися Міронова і головний зберігач музею Юлія Литвинець, але підсумки так і не були підведені.

17 жовтня колектив музею звинуватив в.о. гендиректора Тетяну Міронову у професійній некомпетентності і звернувся до міністра культури Михайла Кулиняка з вимогою її звільнити. Міністр, у свою чергу, виніс це питання на розгляд музейної ради.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні