Тест

Оскар 2013: Найкращим іншомовним фільмом названо "Кохання"

Крім того, картина є серед номінантів на головну нагороду кіноакадемії - "Найкращий фільм року".

До цього "Кохання" вже встигла здобути Золоту Пальму в Каннах, "Золотий глобус", нагороду Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (The British Academy of Film and Television Arts, BAFTA), та інші.

"Кохання" розповідає про болісне та повільне помирання літньої жінки та страждання її чоловіка, який вирішує самотужки доглядати кохану.
Йдеться про колишніх консерваторських викладачів - Анну та Жоржа, які вже багато років у шлюбі. Вони проводять свої роки заслуженого відпочинку, відвідуючи концерти учнів, читаючи газети і книжки та роблячи один одному маленькі компліменти.

[L]Герої живуть у старій квартирі в центрі Парижу, яка, здається, законсервувалася ще у 1970-х роках. Їхнє помешкання заповнене книжками, на поличці стоїть старий компакт-плеєр, вітальню прикрашає рояль, а на стінах висять картини та килими.

У Жоржа та Анни є доросла дочка-музикант (Ізабель Юппер), і є онуки, але вони не часто бачаться. Старенькі цінують гармонію, яка панує у їхньому житті, тож коли у Анни стається інсульт і половину її тіла паралізує, чоловік з усіх сил намагається зберегти милі серцю звички.

Стоп-кадр на титулі - "Кинопоиск"