“Оскар” за режисуру отримав Енг Лі

— 25 лютого 2013, 06:49

Крім нього на цю нагороду претендували Стівен Спілберг ("Лінкольн"), Бен Зайтлін ("Звірі дикого півдня"), Девід О.Рассел ("Мій хлопець - псих") та Міхаель Ханеке ("Кохання").

Стрічка "Життя Пі" належить до невеликої поки що категорії картин, які намагаються поєднати вже традиційний для блокбастерів формат 3D і мистецьке авторське кіно.

"Життя Пі" є екранізацією однойменного роману канадського письменника Янна Мартела, в якому йдеться про довге плавання індійського юнака Тихим океаном, і водночас про його власні стосунки з богом.

[L]В цій історії зовнішні події та потаємні душевні переживання тісно злилися воєдино, тож глибока картинка 3D якнайкраще відображає магічний реалізм стрічки.

Історія Пі проста й водночас фантастична: через скруту його батько – власник зоопарку в Пондішері – вирішує пребратися зі своєю родиною до Канади, продати там тварин і розпочати нове життя. Він купує квитки на японське вантажне судно, та у районі Маріанської западини стається катастрофа, корабель тоне, і з усі присутніх на бортувиживає тільки Пі, а також зебра, гієна, орангутанг та бенгальський тигр на ім’я Річард Паркер.

Уся ця компанія опиняється на рятувальній шлюпці, але миру на імпровізованому ноєвому ковчегу досягти не вдається – звірі гризуться між собою, доки не залишається один тигр, з яким Пі й доведеться пливти разом продовж догих 227 днів.

Річард Паркер не збирається ділитися завойованим човном, тож хлопець має або приборкати тигра, або ж завоювати його довіру. Разом вони пливтимуть Тихим океаном, пізнають його таємниці, подолають шторм і ледь не загинуть на невідомому хижому острові. І поряд з ними завжди буде бог.

Реклама:

Головне сьогодні