Міжнародний "Букер" отримала американська письменниця

— 23 травня 2013, 11:04

Журі премії обрало її з поміж інших дев’ятьох претендентів за її філософські, оригінальні, хоч і короткі твори. Серед конкурентів Девіс був і російський письменник Володимир Сорокін.

Відома як автор коротких оповідань, новел і есе, Лідія Девіс також є перекладачем французької філософії та літератури, у тому числі Марселя Пруста і Гюстава Флобера, йдеться на сайті премії.

Міжнародна Букерівська премія (The Man Booker International Prize) вручається один раз на два роки письменникам-небританцям, чиї книги видані англійською мовою. Букерівську пермію (The Man Booker Prize) вручаєють з 1969 року. На премію можуть претендувати письменники з країн - членів Співдружності націй, а також громадяни Ірландії і Зімбабве.

Девіс отримала грошову нагороду премії у розмірі 60 тисяч британських фунтів стерлінгів.

Лідія Девіс написала лише 9 збірок оповідань. Як пояснює письменниця, "деякі мої чи реакції на побачене дуже короткі, і саме це подобається мені". Девіс написала лише один роман у 1995 році "The End of the Story" (Кінець історії).

Зображення з сайту премії

"Для багатьох читачів по всьому світу, які не знайомі з її творчістю, премія представить унікального письменника. Для тих щасливчиків, це лише початок історії", - йдеться на сайті Міжнародної Букерівської премії.

Реклама:

Головне сьогодні