Відкриття третього "Книжкового Арсеналу". Фото. Відео

У Києві відкрився третій український міжнародний фестиваль книги – "Книжковий Арсенал".

З 21 травня по 1 червня у приміщенні "Мистецького Арсеналу" проходить масштабна подія, що об’єднує книголюбів (і не тільки) усієї країни. На Лаврській, 10 упродовж більш ніж тижня відбудеться безліч заходів та зустрічей з митцями, музичних концертів та усіляких презентацій.

"Говорити про якусь разючу різницю між жовтневим Книжковим Арсеналом і цим рано", - ділиться координатор "Книжкового Арсеналу" і по сумісництву літературний оглядач "Української правди. Життя" Ірина Славінська.

"Очевидно, що проект еволюціонує. Я особисто поки не прослідковую якихось радикальних змін. Цього разу "Книжковий Арсенал" проходить не 3-4 дні як звичайно, а цілий тиждень. Я і мої колеги Оля Жук, Юля Козловецька та інші спершу переймались, чи вистачить часу для проведення усіх запланованих заходів, та потім зітхнули з полегшенням, дізнавшись, що Арсенал проходитиме аж 8 днів", - каже Славінська.

Координатор говорить про те, що цього разу деякі видавництва і митці самі пропонували свою участь у фестивалі. Очевидно, пропозиція породжує попит.

"Книжковий Арсенал" в Україні – масштабна і яскрава подія. Тут зібралося більш ніж 200 видавництв, програма нараховує близько 350 пунктів", - каже керівник фестивалю Наталія Заболотна.

У приміщенні "Мистецькаго Арсеналу" всім книголюбам вистачає простору і вражень. Арсенал офіційно відкрився о 18:00, однак вже за годину до цього можна було побачити велику кількість людей, що "снували залами і нишпорили книжковими полицями". Хтось шарудить паперовими пакетами з книгами, інші привели дітей на цікаву дитячу програму.

Упродовж всіх днів фестивалю тут будуть проходити різноманітні заходи, путівник Арсеналом можете подивитись тут.

Не пропустіть публічні діалоги проекту "Обмін речовин" між митцями: Ірени Карпи та Сергія Жадана, Юрія Андруховича та Тараса Прохаська, Юрка Іздрика та Любка Дереша, Оксани Забужко та Івана Малковича. Також обов’язково відвідайте фестиваль "Київські Лаври" від журналу "ШО" на Книжковому Арсеналі. Тут відбудуться найцікавіші прем’єри та предпрем’єри нових книжок і ще багато-багато іншого.

Реклама:

Головне сьогодні