Перемогу у Каннах здобула стрічка про одностатеву любов. Фото

"Золота пальмова гілка" 66-го Каннського кінофестивалю, який закінчився у неділю ввечері, дісталась стрічці "Життя Адель. Частина 1 і 2" (La Vie d'Adèle - Chapitre 1&2) режисера Абделлатіфа Кешиша (Abdellatif Kechiche).

Фільм розповідає про життя дівчини Адель. У свої 15 років вона не ставить під сумнів той факт, що жінки мають гуляти з хлопцями. Але все її життя змінюється після того, як вона зустрілась з блакитноволосою Еммою, з якою Адель починає відчувати себе жінкою, дорослою.

"Під час фільму дівчина шукає себе, втрачає і знову знаходить", - йдеться в описі фільму на сайті фестивалю.

Режисер фільму і дві героїні його фільму. Фото АР/la-croix

Сам режисер після отримання нагороди зазначив, що хотів би присвятити цей приз і цей фільм "тим прекрасним молодим людям з Франції, яких я зустрів під час зйомок картини".

"Вони навчили мене надії на свободу і вмінню жити разом. А також - іншим молодим людям, які не так давно пережили в революцію в Тунісі, з побажаннями вільно жити, вільно виражати себе, вільно любити", - сказав лауреат премії.

Гран-прі фестивалю отримав фільм "Всередині Льюїна Девіса" (Inside Llewyn Davis) режисерів Етана і Джоела Коена.

Кадр з фільму "Всередині Льюїна Девіса"

Стрічка розповідає про життя початківця фолк-співака в наповненій музикою атмосфері району Грінвіч-Віллідж в 1961 році. Молодий чоловік намагається пробитись і заробляти на хліб музикою.

Але стикається з перешкодами, які здаються непереборними, хоча деякі з них були створені ним самим.

"Після забігайлівок в Грінвіч-Віллідж і невідомого чиказького клубу він потрапляє на прослуховування до гіганта музичної індустрії Баду Гроссману - і повертається туди, звідки прийшов", - йдеться у описі фільму.

Премію журі отримав фільм Soshite Chichi Ni Naru (Який батько, такий син) - режисера Корі-Еда Хироказу.

Сім’я молодого архітектора Ріоата здаються ідеальною сім’єю.

Кадр з фільму "Який батько, такий син"

"Але герой втрачає всі життєві орієнтири в той день, коли дізнається, що в пологовому будинку, де народився його син, підмінили двох немовлят. Хлопчик, якого Ріоата з дружиною виховували, їм не рідний, а їх власна дитина росте в сім'ї зі скромним достатком", - каже синопсис фільму.

Приз за найкращий сценарій присуджено китайському режисерові Джіа Джангке за стрічку Tian Zhu Ding (A Touch Of Sin).

Найкращим режисером був визнаний наймолодший учасник основного конкурсу мексиканець Амат Ескаланте, який зняв соціальну драму про життя в мексиканській провінції "Елі".

Нагороду за "Найращу жіночу роль" отримала Береніс Бежо за роль у фільмі LE PASSÉ (Минуле) режисера Асгара Фархаді

Премію за "Найкращу чоловічу роль" отримав Брюс Дерtн у фільмі NEBRASKA режисера Александра Пейна.

Золоту пальмову гілку за короткометражний фільм отримав Мey Буонг-гон за фільм "Safe"

Журі конкурсу повнометражних фільмів 66-го Каннського фестивалю цього очолював Стівен Спілберг. Крім нього оцінювали фільми Енг Лі, Крістіан Мунджіу, Ніколь Кідман, Наомі Кавасе, Даніель Отей, Лінн Ремсі, Відья Балан і Крістоф Вальц.

Реклама:

Головне сьогодні