Влад Троїцький цього року закриє "Дах" як репертуарний майданчик

— 8 серпня 2013, 17:47

Про це розповів засновник фестивалю Влад Троїцький у інтерв’ю виданню "Коментарі".

"(Місцева влада) спочатку пропонувала, а потім сказала, що у них там якісь інші культурні події, на які вони витратили гроші. Так що "Гогольфест" опинився поза зоною державних інтересів. Головне, щоб нам ніхто не заважав і по можливості, звичайно ж, допомагав", - розповів Троїцький.

"Цього року буду змушений закрити "Дах" (Центр Сучасного Мистецтва "ДАХ", що поблизу Либідської) як репертуарний майданчик. Просто не можу його утримувати, у мене немає на це грошей", - пояснив режисер.

Він також розповів, що у "ДахаБрахи" більшість концертів проходить за кордоном, а не в Україні. Тут гастролювати дуже затратно. А змагатися в рекламному просторі з "зірками" ніяк не вдається".

"Потрібно, щоб у державі була своя стратегія культурного розвитку. Нам необхідні культурні продукти, які б підтримували імідж країни", - додав Троїцький.

"На жаль, в Україні виділяють гроші на підтримку іміджу, от тільки куди вони діваються - мені складно сказати. Я жодного разу в своєму житті за рубежем не відчував підтримки нашої неньки України. Такої ситуації не повинно бути", - підсумував режисер.

За його словами, на цьогорічний "Гогольфест" (13-22 вересня) вхід буде платним: на відкритті - 50 грн, на вихідних - 20 грн.

"Якщо людині це потрібно по-справжньому, то вона прийде, а кому не цікаво - що поробиш. Це ж не крадіжка, гроші йдуть на обслуговування самих же відвідувачів", - додав Троїцький.

"Раніше ми дарували людям мистецтво. Зараз же грошей немає, так що "дарувати свято" просто так ми вже не зможемо. Фестиваль - це одна з можливостей створити інший світ", - сказав засновник "Гогольфесту".

Цьогоріч на фестивалі будуть вітражі на всіх вікнах колишнього заводу металоконструкцій біля метро Видубичі (Київ).

"Більше 100 художників будуть займатися створенням унікальних малюнків на склі. Також планується спорудження чотирьох-п'ятиметрових колон-тотемів, які куратори-хужожник також помістять в єдиному архітектурному просторі. Ось так і створюється наш метафізичний храм", - сказав Троїцький.

Реклама:

Головне сьогодні