"Оскар 2014": Джаред Лето згадав Україну, а Дікапріо знову без статуетки. Фото

Важливим моментом цьогорічної 86-ої церемонії вручення найпрестижнішої кінопремії світу "Оскар" стало згадування України. Під час своєї промови, американський актор Джаред Лето звернувся до України та Венесуели.

"Я хочу сказати, що коли ви боретесь за те, аби ваші мрії здійснились, ми тут думаємо про вас", - додав Лето.

Оголошення "Найкращої кінострічки" стало головною інтригою і найочікуванішою номінацією. Переможця тут назвав актор Вілл Сміт. Він і оголосив, що найкращим фільмом 2014-го року стала соціальна стрічка "12 років рабства".

Після того, як було оголошено переможця, на сцену славнозвісного кінотеатру "Кодак" вийшов режисер стрічки Стів Маккуін, а також актори, серед яких і Бред Піт.

"Дякую за те, що таку честь приділили нашому фільму. Ми всі стоїмо тут через те, що одна людина звела нас тут всіх разом", - виголосив коротку промову Бред Піт.

В свою чергу, режисер Стів Маккуін сказав: "Перш за все хочу дуже подякувати академії та ще багатьом людям. Дякую всім за чудову роботу. Я люблю всіх жінок в своєму житті, але ці жінки - найкращі. Я дякую своїй мамі. Дякую, що ти була такою витривалою. І останнє - всі повинні мати можливість не просто виживати, а жити. Я присвячую цей фільм всім людям, які пережили рабство".

У номінації "Найкраща чоловіча роль", статуетку отримав актор Метью Макконахі, який зіграв хворого на СНІД чоловіка у стрічці "Даласський клуб покупців". Метью подякував всім своїм рідним, матері та дружині. Він також виголосив промову, де відзначив команду, яка брала участь разом з ним у фільмі.

Зазначимо, що незважаючи на прогнози, Леонардо Ді Капріо так і не отримав бажану статуетку.

Фото з Twitter (BuzzFeed)

Кіноактриса Кейт Бланшет отримала статуетку "Оскар" у номінації "Найкраща жіноча роль".

Нагороди вона удостоїлася за фільм "Жасмін". Статуетку їй вручив Деніель Дей-Люїс.

Серед номінанток: Джуді Денч - "Філомена", Сандра Буллок - "Гравітація", Меріл Стріп - "Серпень" та Емі Адамс - "Афера по-американськи".

Актор Джаред Лето отримав свою першу статуетку "Оскар" за роль другого плану у фільмі "Даласський клуб покупців".

"Я пишаюся тим, що я можу поділитися цією мандрівкою разом з вами. Я дякую кіноакадемії", - каже він.

Він також подякував мамі: "Мамо, я дякую тобі за те, що ти навчила мене мріяти".

Серед номінантів - Баркхад Абді "Капітан Філіппс", Бредлі Купер "Афера по-американськи" та Майкл Фассбендер "12 років рабства".

Статуетку "Оскар" у номінації "Найкраща актриса другого плану" отримала Лупіта Ніонго.


Актриса зіграла у стрічці "12 років рабства". Для неї це перший Оскар і актриса не стримувала своїх емоцій.

Анжеліна Джолі та Сідні Пуатьє оголосили переможця у номінації "Найкращий режисер". Ним став Альфонсо Куарон, режисер кінострічки "Гравітація".

На нагороду також номінувалися: Олександр Пейн - "Небраска", Девід О. Расселл - "Афера по-американськи", Мартін Скорсезе - Вовк з Уолл-стріт та Стів Маккуїн - "12 років рабства".


Роберт Де Ніро та Пенелопа Круз оголосили номінантів та переможця у номінації "Найкращий адаптований сценарій" та "Найкращий оригінальний сценарій". Переможцем у номінації став Джон Рідлі за кінострічку Майкла Фассбендера "12 років рабства".

Стутетку ж за найкращий оригінальний сценарій отримав Спайк Джонз за стрічку "Вона".

Тріумфатором церемонії можна вважати стрічку "Гравітація" - вона отримала цілих шість статуеток: за найкращу операторську роботу, монтаж, монтаж звуку, спецефекти та музику.

Ведучою церемонії стала комедійна актриса Елен Дедженерес. На заході також згадали тих, хто пішов з життя в 2013-2014 роках. В їх числі, зокрема, опинилися відомі актори Джеймс Гандольфіні, Пол Уокер, Філіп Сеймур Хоффман, а також композитор Ріц Ортолані.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні