Канни 2014: 15 ключових фільмів. Фото

В середу відкривається 67-й Каннський кінофестиваль. Нові фільми тут представлятимуть Майк Лі, Кен Лоуч, Райан Гослінг, Девід Кроненберг, Абель Феррера та інші. В програмі також є і український фільм Сергія Лозниці про події Євромайдану.

Видання The Guardian підготувало добірку кадрів та короткі описи стрічок.

Принцесса Монако

Відкриється фестиваль в класичному стилі - з політичної та особистої кризи монарха - Грейс Келлі (Ніколь Кідман). У фільмі розповідається про життя знаменитої американської актриси, що одружилася із князем Монако Реньє III і отримала статус принцеси.

Полювальник на лисиць

Джон Дю Пон, ексцентричний спортивний ентузіаст, який убив олімпійського чемпіона Дейва Шульца. Після цього він закрився в своєму будинку та два дні вів переговори із правоохоронцями телефоном. Його "взяли", коли він вийшов на вулицю полагодити обігрівач.

Ванесса Редгрейв - мама Джона, Ченнінг Татум - його брат.

Загублена ріка

Історія про матір-одиначку, що побувала в темному підземному світі, в той час як її син знайшов дорогу, що веде в підводне секретне місто. Режисер і сценарист Райан Гослінг налаштований досить оптимістично щодо конкурсу та участі в ньому його стрічки.

Зіркова карта

Голлівуд "їсть" сам себе у цьому трохи сатиричному фільмі від Девіда Кроненберга, с Джуліанною Мур, яка є екс-зірка, Міа Васіковська - її асистентка, що нещодавно вийшла з притулку, Джон Кьюсак - хитромудрий психоаналітик і Роберт Паттісон - водій лімузина.

Зільс-Марія

Жульет Бінош - актриса, яка колись зіграла роль, що змінила її життя. Двадцять років потому, її запрошують на церемонію вручення престижної нагороди від автора і режисера, якому вона забов'язана своїм раннім визнанням, який проживає відлюдником у швейцарському селі Зільс Марія.

Однак за кілька годин до церемонії він помирає і тим самим "занурює" Марію Ендерс у минуле.

Зимова сплячка

Любите гори? Тоді вам сподобається остання картина турецького Нeрі Білге Джейлана: висока медитація в ізоляції. Він триває майже 4 години і є головним претендентом на Золоту пальмову гілку на думку букмекерів.

Вільям Тернер

Біографіча стрічка Майка Лі про художника Вільяма Тернера, що фокусується на стосунках художника та його батька (Пол Джессон), з його лондонською економкою (Дороті Аткінсон) та власниці пансіонату (Маріон Бейлі) і Королевською Академією.


Зала Джиммі

Події останньої драми Кена Лоача відбуваються в 1920-ому році в Ірландії. Головний герой відкриває танцювальну залу, повернувшись із Нью-Йорка.


Татусю, упіймай мене

Дівчина-тінейджер перебуває у бігах, разом зі своїм другом, що втік з армії. Дебют Деніела Вульфа.

Гордість

Ця стрічка - дебют директора театру Метью Ворчуса. У фільмі демонструється зіткнення двох культур, під час маршу за прева геїв та страйку шахтарів.

Тусовщиця

Старіюча хостесс нічного клубу вирішує припинити кар'єру та одружитися. Фільм Софії Копполи.

Сніг в раю

Дрібний злодюжка страждає за своїм кращим другом. Він відкриває для себе іслам і його життя перевертається.

Пошук

Жінка, що працює на недержавну організацію, встановлює особливі стосунки із чеченським хлопчиком.

Ласкаво просимо в Нью-Йорк

Містер Дерево - людина, що працює з мільярдами доларів кожного дня. Людина, що керує економічною долею народів. Людина, що мріяла про спасіння світу, а не змогла врятувати навіть самого себе. Прототипом головного героя став Домінік Стросс-кан. Фільм Абеля Феррари.

Майдан

Режисер Сергій Лозниця вже вразив Канни у 2010-ому ("Щастя моє") та в 2012-ому ("У тумані"). Цього року він повернувся до документального жанру про рідну Україну, зокрема про революційні події на центральній площі Києва.

Фото The Guardian, Kinopoisk.ru

Реклама:

Головне сьогодні