Тест

Музичний тиждень: дебютний альбом українки Onuka, 30 Seconds to Mars знову в Києві та інше

Також у випуску музичних новин: кіновистава з музикою Goldfrapp в Україні, Деймон Албарн співає для андроїдів, нові пісні Ноеля Галлахера і Foo Fighters, розумний годинник від лідера Black Eyed Peas, трейлер концертника Depeche Mode, свіже від Боуї, Kasabian, Леді Гаги і Тоні Беннетта, Lonely The Brave, CHVRCHES і зовсім молодого гурту з Києва Black Balloon.

Onuka: нова українська гордість

Останнім часом ми багато пишемо про Онуку, але тепер — про головне. Довгоочікувана прем'єра дебютного альбому.

Її дідусь був майстром з виготовлення музичних інструментів і реставрував кобзу Тараса Шевченка.

Її прабабуся була гувернанткою Коцюбинського. Сама ж Онука стала найколоритнішим молодим українським артистом, робить українську музику, якою варто пишатися, а ще викладає дітям етнокультуру.

Ната Жижченко (вокал Onuka): "Платівка вийшла мінімалістичною та аскетичною. Без зайвих букв, без зайвих нот. Я хочу продемонструвати слухачам те, як українські народні інструменти та мова можуть зазвучати інакше".

Тут посеред сучасної електроніки ви почуєте народні мотиви, бандуру, сопілку, валторну, тромбон і електронну арфу. Вже сьогодні, 17 листопада, Onuka презентує нову програму у київському залі Sentrum.

Читайте на Comma велике інтерв'ю з Онукою про місто, сімейні традиції, зміни в системі освіти і про те, чому українська культура так зациклена на шароварщині.

"Марси" знову в Києві

Ми ще пам'ятаємо як Джаред Лето розмахував українським прапором під скандування "Слава Україні! Героям Слава!" на концерті 30 Seconds to Mars навесні цього року, а гурт вже готується приїхати знову. Готуйтесь і ви: 6 квітня 2015, Палац Спорту. "Марси" приїдуть у рамках усе того ж туру "Love+Lust", але обіцяють оновлену програму.

Якщо у когось лишились квитки на відмінені через кризу концерти організаторів Melnitsa Int — ці квитки дійсні на шоу 30 Seconds to Mars. Деталі — за посиланням.

Кіновистава з музикою Goldfrapp в Україні

Стартував новий сезон проекту "Британський театр у кіно", завдяки якому глядачі у Києві, Харкові та Одесі вкотре зможуть дивитись у кінотеатрах записи найкращих театральних вистав Британії. Повну програму вивчайте на Comma, окремо відмітимо музичний сюрприз — спектакль "Медея".

Давньогрецьку трагедію перевели на сучасний лад, на головну роль узяли Хелен МакКрорі (відома, перш за все, за роллю тітки Поллі у феєричному серіалі "Гострі козирки"), а музику написали вишукані британці Goldfrapp. 4, 8, 21 листопада у Києві (Kronverk Cinema Skymall і "Київ"), 4 листопада у Харкові (Kronverk Cinema Дафі), 5 листопада в Одесі ("Родина"). Нижче маємо трейлер.

Деймон Албарн заспівав для андроїдів

Пісня Деймона Албарна "Everyday Robots" заграла новими фарбами й змістами на концерті в Музеї Мірайкан (Національний музей розвитку науки та інновацій) у Японії.

Це був виступ для невеликої аудиторії, серед якої знаходились два андроїди — дівчина Otonaroid і абстрактна людиноподібна форма Telenoid.

Otonaroid реагувала на виступ і в кінці навіть обмінялась поклонами з Албарном.

Лідер Blur, Gorillaz і ще купи сольних проектів отримав масу вражень: "Це лякає і надихає — саме так я відчуваю себе з приводу новітніх технологій". Додатково Албарн виконав пісню Blur "Strange News From Another Star".

Чи сняться андроїдам електровівці? Чи буде Otonaroid засинати з мелодією "Everyday Robots" у голові і приємними спогадами від зустрічі з Деймоном? Хто його тепер знає. Але організатори концерту The Creators Project вважають, що десь на жорсткому диску андроїда тепер зберігається нове захоплення фортепіанними баладами.

Шеф повертається

Творець Oasis Ноель Галлахер анонсував другий альбом свого сольного гурту Noel Gallagher's High Flying Birds.

Платівка з промовистою назвою "Chasing Yesterday" буде містити 10 треків (деякі з не менш промовистими назвами "While the Song Remains the Same", "You Know We Can’t Go Back", "Ballad of the Mighty I" — в останній на гітарі зіграв Джонні Марр з The Smiths), реліз планують на 2 березня 2015.

А поки — перший сингл. Передбачуваний, без вогню, але від того ми чекаємо альбом не менше.

Нові Foo Fighters

Їхній попередній альбом "Wasting Light" став одним із ключових, найпотужніших релізів у сучасній рок-музиці.

Планку задано високу, тому нових пісень чекали з острахом і вірою. Схоже, усе добре — нові Foo Fighters запалюють на належному рівні. Нова платівка "Sonic Highways" вийде 10 листопада.

Також протягом цього тижня Файтерси щовечора виступали на шоу Девіда Леттермана. Ось найемоційніший із цих виступів.

Розумний годинник від will.i.am

Will.i.am, автор гурту Black Eyed Peas, знається на трендах і днями презентував власний "розумний годинник".

Пристрій "Puls" відрізняється від конкурентів тим, що здатний дзвонити без прив'язки до телефонів, адже має вбудований слот для сім-карти. До чого тут музика?

До того, що музикант має пам'ятати: слава — річ мінлива, тож варто конвертувати успіх у власний бізнес поки є можливість.

Інші нові пісні та кліпи

Радіємо новій блискучій роботі блискучого Девіда Боуї. Пісня увійде до його масштабної збірки хітів "Nothing Has Changed", реліз 17 листопада.

Виховання дитини в лабораторних умовах у новому відео Kasabian.

Студійний ролик від легенди Тоні Беннетта і поп-співачки Lady Gaga, на яку в таких образах дивитись значно приємніше, ніж коли вона творить стадіонний кітч. Нагадаємо, нещодавно Беннетт і Гага випустили спільний альбом "Cheek to Cheek".

Британські рокери Lonely the Brave із кліпом на підтримку дебютного альбому "The Day's War".

Коментар гітариста Марка Троттера: "Наші улюблені пісні - ті, які ви приймаєте як свої власні. Пісні, які нагадують вам про якесь місце, час, момент, ніяк не пов'язані з задумом автора тексту. Із цією піснею все складається саме так".

Романтичні електронщики з Шотландії CHVRCHES представили на концерті нову пісню.

Також до вашої уваги дебютне відео зовсім молодого гурту з Києва Black Balloon, які ще шукають себе, але мають амбіції не спинятись не зважаючи ні на що.

Минулого разу ми писали про новий концертний фільм Depeche Mode, а тепер маємо трейлер і привід для більших очікувань.