Письменниці з України присудили німецьку літературну премію

— 2 жовтня 2014, 11:13

Письменниця українського походження Катя Петровська отримає літературну премію передачі німецького телеканалу ZDF aspekte за роман "Vielleicht Esther" (у перекладі "Можливо Естер").

Про таке рішення компанія повідомила у середу, 1 жовтня, повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на інформаційне агентство dpa.

Обґрунтовуючи свій вибір, журі зазначило, що премія надається авторці, оскільки вона виступає проти "незнання і забуття". У романі "Vielleicht Esther" Петровська розповідає історію своєї сім'ї.

У книзі йдеться, зокрема, про Київ у часи Другої світової війни, вигнання та винищення українських євреїв 1941 року.

Петровська отримає грошову винагороду у розмірі 10 тисяч євро в рамках премії. 3 жовтня авторка виступить в ефірі телеканалу ZDF. Приз письменниці буде вручений наступного тижня на Франкфуртському книжковому ярмарку.

Минулоріч книгу "Vielleicht Esther" Каті Петровської було нагороджено премією Інґеборґ Бахманн.

Авторка народилася 1970 року в Києві. Після атомної катастрофи на Чорнобильській АЕС у 1986 році вона покинула Україну, вивчала літературознавство в Естонії, навчалась у США й 1998 року захистила дисертацію у Москві. З 1999 року, Петровська проживає у Берліні та працює журналісткою.

Реклама:

Головне сьогодні