"Музика воїнів": сопілкар "Лемко" виконує "Аркан". Відео

— 2 квітня 2015, 11:07

Цього разу музичну композицію "Аркан" на сопілці виконав Мишко Адамчак, сопілкар карпатського гурту "КораЛЛі" із позивним "Лемко" – доброволець у складі медичного батальйону "Госпітальєри".

Як йдеться на офіційній сторінці проекту, Мишко вивозить поранених з передової. Часто співає їм, аби відволікти від болю. Сопілку "Лемко" завжди возить з собою і на фронті, і в мирному житті.

[L]"Танець "Аркан" є головним елементом обряду посвячення гуцульського двадцятирічного хлопця у легіні. Після участі у ньому він отримував право танцювати, носити бартку (топірець) та підперезуватися широким паском, тобто ставати потенційним опришком. Перекази свідчать, що вперше гуцульський танець "Аркан" виконали витязі, які зійшли з гір", - розповідають організатори.

За словами Мишка, саме цей карпатський мотив зараз є актуальним і дуже символічним - він допоможе накинути аркан на шиї ворогів України і перемогти їх.

Як відомо, "Музика воїнів" - це проект, де музиканти у військовій формі беруть собі позивні та виконують українські композиції на різноманітних музичних інструментах. "Музика воїнів" — проект про те, що в української армії є душа", - позиціонують себе засновники.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні