У Вікіпедії стартував конкурс статей про пам’ятки Криму

— 30 червня 2015, 18:40

Представники громадської організації "Вікімедіа Україна" підготували інструкцію у вигляді інфографіки про те, як саме долучитися до конкурсу та створити статтю про Крим у Вікіпедії.

Покрокова інструкція, як створити статтю й узяти участь у конкурсі:

  1. Якщо Ви не зареєстровані у Вікіпедії, створіть обліковий запис.
  2. Ознайомтеся з правилами конкурсу.
  3. Оберіть собі статтю до написання зі списку запропонованих. Якщо у минулі роки Ви брали участь у фотоконкурсі "Вікі любить пам’ятки", чому б не створити статтю про пам’ятку, яку Ви сфотографували?
  4. Підберіть авторитетні джерела для своєї статті — такі, яким можна довіряти.
  5. Натисніть на червоне посилання, щоб започаткувати статтю. У полі редагування варто одразу написати {} і зберегти сторінку — таким чином інші дописувачі знатимуть, що над статтею в цей час хтось працює.
  6. На основі прочитаного, напишіть свій текст статті. Пам’ятайте, що не можна копіювати чужий готовий текст і вставляти у статтю. Працюючи над статтею, Ви можете періодично зберігати її.
  7. Укінці додайте посилання на використані джерела; додайте статтю у категорії (для цього у кінці статті додайте текст [[Категорія:Назва потрібної категорії]]).
  8. Щоб подати статтю на конкурс, додайте на сторінку обговорення статті (вкладка "Обговорення") код: {}. Після цього стаття автоматично візьме участь у конкурсі.

На конкурс можна подавати більше, ніж одну статтю. Продовжувати поліпшувати свої статті в межах конкурсу можна до кінця конкурсного періоду (до 31 серпня 2015 р. включно).

Реклама:

Головне сьогодні