В столиці з'явиться квартал стріт-арту. Малюватимуть відомі художники

— 2 липня 2015, 11:03

"Українська правда. Життя" поспілкувалася зі співзасновником проекту та режисером Гео Лерос.

За його словами, квартал стріт-арту - це буде своєрідний маленький район, куди будуть запрошуватися різні художники. Головна мета - створити туристичний потік у Києві. Точніше, додатковий потік, як у Берліні, Мехіко, Сан Пауло, Нью-Йорку та Лос Анджелесі.

"Район Золотих воріт - дуже гарний з дуже негарними стінами, які буквально сипляться та перефарбовані 50 разів. Крім того, це дуже гарний піший маршрут, яким гуляє багато людей", - каже Гео.

Тут і далі роботи художник Гвідо Ван Хелтена. Фото з офіційного сайту

Перше графіті буде присвячене письменниці Лесі Українці. "Картина, яку малює Гвідо буде присвячені Лесі Українці, а саме віршу "Конвалія". Він обрав собі цю тему. А взагалі кожен художник сам обиратиме тему собі", - додає він.

За словами співзасновника проекту, першу картину розпочне Гвідо, а протягом тижня до нього приєднаються ще художники та розмалюють ще дві стіни. "Художники робитимуть це безкоштовно, адже хочуть зробити подарунок місту. Але ми беремо на себе витрати із проживання, перельоту та фарби", - каже він.

Гео каже, що в проекті братимуть участь дуже "круті художники" і кожен сам пропонує свою ідею. Утім, вуличні картини з'являться не лише у центрі. Так, Гвідо розмалює ще стіну у Святошинському районі.

Дана ініціатива існуватиме в рамках проекту "City Art". Мета проекту - переосмислення міського простору, в якому люди зможуть відпочивати за рахунок нових місць відпочинку, і залучення нових туристів.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні