"Укртелеком" вимкнув радіо "Промінь" і "Культура" в проводових мережах

— 20 липня 2015, 16:22

Про це йдеться в прес-релізі Нацраіокомпанії, поширеному у понеділок.

"ПАТ "Укртелеком" 18 липня 2015 року призупинило трансляцію радіопрограм "Промінь" та "Культура" мережею проводового мовлення в місті Києві, посилаючись на застарілість обладнання та збитковість роботи мережі", - йдеться у повідомленні.

В НРКУ пояснили, що вони не укладали договорів з "Укртелекомом" на трансляцію "Променя" і "Культури", а "ця послуга здійснювалася ПАТ "Укртелеком" за рахунок абонентської плати слухачів".

НКРУ нагадала, що ці два канали поширюються переважно в УКХ-діапазоні (ультракороткі хвилі) і не мають FM-мереж.

"Цей випадок ще раз засвідчив подальший занепад проводової мережі, кількість абонентів якої за останні роки скоротилася майже у 20 разів. Подальша доля проводового радіомовлення, яке для значної частини наших громадян є головним джерелом одержання інформації, має бути вирішена на державному рівні", - заявили в Нацрадіо.

Трансляція Першого каналу національного радіо в проводових мережах триває.

Як повідомив "Телекритиці" директор радіо "Промінь" Роман Коляда, про відключення на радіо дізнались від слухачів.

"В понеділок зранку слухачі почали нам телефонувати і повідомляти про вимкнення. Кажуть, що це сталося 18 липня увечері. Але нас - Національну радіокомпанію України - офіційно ніхто про це не повідомляв", - розповів Коляда.

"У нас не було з ним договорів, вони транслювали "Промінь" і "Культуру" за абонплату від слухачів, а ми їм нічого не платили. Зараз неофіційно нам кажуть, що трансляцію призупинено через застарілість обладнання і збитковість мережі", - додав він.

В НРКУ мають намір звертатись з офіційними листами до Держкомтелерадіо та Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Поки ж слухачі можуть почути "Промінь" і "Культуру" в ефірі на частотах УКХ-діапазону, кількох частотах ФМ та також на сайтах promin.fm і radiokultura.org.

Як відомо, "Укртелеком" входить до складу групи СКМ олігарха Ріната Ахметова.

З 1 липня "Укртелеком" підвищив абонентську плату за проводове радіо на 25-50%, до 15-27 грн на місяць.

Реклама:

Головне сьогодні