Тест

ЮНЕСКО вимагає демонтувати незаконні висотки у центрі Києва – директор Софії Київської

Про це повідомляє facebook-сторінка національного заповідника "Софія Київська".

"З 28 червня по 8 липня в Німеччині (Бонн) проходила 39-а сесія Комітету Всесвітньої спадщини. У цьому році по Україні була зроблена неочікувано жорстка резолюція", - йдеться в повідомленні.

Як пояснила гендиректор "Софії Київської" Неля Куковальська 23 липня, ЮНЕСКО просить демонтувати незаконні висотні будівництва поблизу Лаври і Софії.

"Згідно з пунктом 5 даного документа (резолюції – ред.), Україну просять "зменшити висоту невідповідних та дисонуючих будинків в буферній зоні об’єкта та, які загрожують та/або мають негативний вплив на визначену універсальну цінність об’єкта, шляхом знесення вже побудованих поверхів до рівня сусідніх історичних будівель відповідно до попередніх рішень", - розповіла Куковальська.

За словами народного депутата Ігоря Луценка, "обсяги руйнувань пам’яток культури, які відбуваються у Києві, навіть у світовому масштабі вражають".

"Нам потрібен прецедент у знесенні верхніх поверхів. Якщо ми доможемося цього хоча б в одному випадку, то з іншими нам буде робити набагато легше", - переконаний нардеп.

ЮНЕСКО: незаконні забудови в центрі Києва мають бути демонтовані!З 28-го червня по 8 липня в Німеччині (Бонн) проходила...

Posted by Національний заповідник «Софія Київська» on Thursday, July 23, 2015