У Феодосії відкрили українську бібліотеку. Фото

— 26 серпня 2015, 11:50

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст центру Вельдар Шукурджиев.

"Дана подія безумовно є знаковим в культурному житті міста і всього нашого півострова", - каже він.

Вельдар повідомив "Українській правді. Життя", що вона створюється силами активістів та волонтерів та знаходиться в приватному будинку одного з Активістів Українського культурного центру в Криму.

"Книги збирають по всій Україні небайдужими громадянами, а потім своїми силами ми завозимо їх до книгарні. Кримські прикордонники не завжди тішаться цьому і перевіряють на наявність екстремістської літератури за своїхми списками", - розповідає активіст.

Він також розповів про складності, а саме недовіру "влади" Криму.

"В цілому ж звістка про відкриття бібліотеки викликає позитивні емоції у простих мешканців. Ми плануємо відкрити ще ряд філій в інших містах Криму", - додає він.

Друзі !Перші книги для Феодосійської філії бібліотеки Українського культурного центру в Криму були передані сьогодні в р...

Posted by вельдар шукурджиев on 25 серпня 2015 р.

Можливість відкрити філію в Феодосії з’явилася в результаті активності людей, які надсилають до Криму книжки українською мовою. Оскільки серед книг частина примірників дублюються, активісти вирішили, крім запланованої бібліотеки в Сімферополі, відкрити ще й філію у Феодосії, повідомляє в свою чергу "Радіо Свобода".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні