Громадські організації об'єднуються в "Альянс Культури" задля реформ

— 2 вересня 2015, 12:14

Ключові задачі Альянсу - широка інформаційна кампанія щодо значення культури для модернізації країни, а також успішне завершення розробки Довгострокової стратегії розвитку культури до 2025 року.

У подальшому Альянс, зокрема, працюватиме над моніторингом ухвалення та імплементації Стратегії.

"Культура є основою суспільного життя та фундаментом модернізації України. Тому культурна політика повинна стати змістовною основою стратегії розвитку українського суспільства ", - каже Наталія Кривда з Групи Культура РПР.

Як додає Микола Скиба з платформи стратегічних ініціатив "Культура2025", всякі спроби провести в Україні реформи впираються в тому числі брак довіри.

Відтак Альянс дасть змогу об’єднати сили культурного простору і "виробити нову систему відносин, що ґрунтується на відповідальності, солідарності, повазі до гідності одне одного, стратегічному баченні ситуації".

Про учасників Альянсу Культури:

"Культура-2025" –це простір для спільної роботи над реформами у сфері культури. Це платформа для громадянського суспільства та органів державної влади, де обговорюється і створюється Стратегія розвитку культури 2015-2025.

Реанімаційний Пакет Реформ – є громадською платформою, яка об’єднує провідні неурядові організації і експертів з усієї України та виконує функції координаційного центру з розробки та реалізації ключових реформ в Україні.

Конгрес активістів культури – здійснює та підтримує проекти, що сприяють змінам в країні і світі.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні