Українська правда запускає оновлену УП.Культура

— 8 вересня 2015, 08:50

Від сьогодні, 8 вересня, сайт "Українська правда" запускає оновлений розділ УП.Культура.

УП.Культура є частиною проекту УП.Життя. Головною редакторкою розділу стала Катерина Ботанова, виконавчою редакторкою - Ганна Васик.

В активі Катерини Ботанової – CSM/Фундація Центр Сучасного Мистецтва, директоркою якого вона була останні 5 років, онлайн-журнал про культуру KORYDOR, засновницею якого вона стала у 2010 році. А також курування міжнародних проектів (зокрема, фестивалю CULTURESCAPES у Швейцарії) та участь у платформі стратегічних ініціатив "Культура-2025".

Ганна Васик – кандидат філософських наук за спеціальністю філософія культури та філософська антропологія, магістр політології. Протягом 2013-2014 була виконавчою редакторкою журналу ART UKRAINE. До цього – керівник освітнього напрямку в Культурному Проекті та спеціаліст з корпоративної філантропії та зв’язків у JTI.

У сьогоднішньому блозі на УП.Життя Катерина Ботанова пише:

" УП.Культура – це про зміни.

Ми писатимемо про те, що ми вже маємо в країні й без чого подальші зміни не можливі. Ми писатимемо про те, чого не було ще вчора і без чого вже не можна уявити нашого завтра.

Ми писатимемо про те, які процеси і явища відбуваються в культурі сьогодні та що це означає для всіх нас. Ми будемо намагатись зрозуміти, яким суспільство бачить себе сьогодні в дзеркалі мистецтва і чому йому це не дуже подобається.

Ми показуватимемо те, як культуру розуміють у Європейському союзі, як там працюють механізми підтримки і розвитку. Ми будемо розказувати історії. Ми будемо вчитись одне в одного, як ставати агентами змін.

Нехай спочатку це будуть лише вкраплення у полотні змін. Проте з часом вони будуть рости, збільшуватись, поєднуватись і ставати сильнішими.

Матеріали нової УП.Культура спочатку теж будуть вкрапленнями - і ми позначаємо їх крапками. Відтепер шукайте наші зелені крапочки на Українській Правді.Життя."

Реклама:

Головне сьогодні