У мережі з'явився трейлер фільму про Майдан від Netfix. Відео

— 9 вересня 2015, 11:31

Про це пише Mashable.

Стрічка має назву Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom ("Палаюча зима: Боротьба України за свободу"). Фільм-хроніка показує 93-денний період зими 2013-2014, описуючи події як рух за громадянські права, що перетворюється на підтримувану мільйонами людей революцію і громадянську непокору.

"У кінострічку увійшли інтерв'ю з протестуючими, записи з місця подій і "великомасштабний" погляд на конфлікт", - заявили в Netflix.

Фільм для каналу зняв режисер Євген Афінеївський, на екран він вийде 9 жовтня.

Раніше видання Variety повідомляло, що Netflix вважає за честь показати стрічку про український Євромайдан. "Євген створив кіно, присвячене героїзму, духу та стійкості українських людей, - сказала Ліза Нішімура, віце-презідент відділу документальних програм каналу. - Створення платформи для поширення його потужного нарративу - це честь для нас".

Створюючи цей фільм, Євген Афінеєвський та його команда брали інтерв'ю у протестувальників, активістів, медичних працівників, митців та представників духовенства, які представляли різні покоління, соціальні прошарки, національності та релігії, включно з 12-річним волонтером. "Зима у вогні" документує боротьбу українських протестувальників, які стояли на своєму, не дивлячись на кровопролиття, відчай та тяжкі умови, пише Телекритика.

Нагадаємо, на 72-му міжнародному Венеціанському кінофестивалі буде представлено дві стрічки українських кінорежисерів, одна з них - документальна стрічка "Зима у вогні" (Winter on Fire) Євгена Афінеєвського виробництва України. Раніше режисер виступив автором документальної стрічки про події Революції Гідності "Молитва за Україну". "Зима у вогні: українська боротьба за свободу" - третій документальний фільм Євгена Афінеєвського. У якості продюсера він брав участь в адаптації "Злочину і кари" 2002 року за участю Ванесси Редгрейв, Джона Херта і Марго Кіддер. Його дебютом як кінорежисера був фільм "Ой Вей! Мій син гей!" 2009 року.

Реклама:

Головне сьогодні