Держкомтелерадіо оголосило переможців всеукраїнського конкурсу "Найкраща книга України"

— 3 грудня 2015, 09:55

Як йдеться у повідомленні Держкомтелерадіо, у творі йдеться про життєвий та мистецький шлях відомої української художниці-графіка, яка проілюструвала майже 60 творів українських письменників, що вийшли накладом понад 6 млн. примірників.

Також журі конкурсу назвало переможців у дев’яти інших номінаціях конкурсу: номінація "Життя славетних" - "Ігор Сікорський. Від Києва до Коннектикута, від неба до небес" (видавництво "Адеф-Україна").

У номінації "Світ дитинства" - І. Я. Франко "Коли ще звірі говорили" (видавництво "Авіаз"), а у номінації "Арт-книжка" перемогли Наталка Лещенко та Руслан Павлюк "Українська культура. Свята, традиції, обряди" (видавництво "Клуб сімейного дозвілля").

У номінації "З глибини знань" – "Повернення в Царгород", за редакцією Лариси Івшиної (видавництво ТОВ "Українська прес-група").

У номінації "Проза" - Іван Корсак "Вибух у пустелі" (видавництво "Ярославів номінація "Поезія" - Данте Аліг’єрі "Божественна Комедія: Рай.", у перекладі Максима Стріхи, (видавництво "Астролябія");

У номінації "Бестселер" - Сергій Жадан "Біґ Мак. Перезавантаження" (видавництво "Клуб сімейного дозвілля"), а у номінації "Мистецтво друку" - Юрій Николишин "Благословенне місто Львів" (видавництво "Апріорі").

У номінації "Моя країна" - "Чернігівська Шевченкіана" (видавництво "Десна").

Конкурс проводиться щороку Державним комітетом телебачення і радіомовлення України з метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги в суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання.

Цього року на розгляд журі надійшла 51 книга від 23 вітчизняних видавництв та видавничих організацій. Вручення дипломів переможцям конкурсу відбудеться 10 грудня.

Як відомо, нещодавно соціальна мережа для любителів книжок "Goodreads" опублікувала переможців цьогорічної читацької премії "Goodreads Choice Awards 2015".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні