Репетиція Оскара: у США роздали "Золоті глобуси"

— 11 січня 2016, 07:11

Одним із лідерів за кількістю нагород стала стрічка Алехандро Іньярріту "Легенда Г'ю Гласса", де головну роль зіграв і цьогорічний лауреат Леонардо Ді Капріо.

Зокрема, стрічку визначили найкращою у номінації "Драматичний фільм" та "Найкраща режисура". Крім того, нарешті статуетку здобув і Леонардо Ді Капріо, який зіграв головну роль мисливця Г'ю Гласса.

За сюжетом, мисливця Г'ю Гласса було серйозно поранено на невідомих просторах американського Дикого Заходу. Товариш Х'ю Джон Фіцжеральд зрадницьки залишає його помирати на самоті. У Гласса лишається тільки одна зброя - його сила волі. Він намагається вижити суворої зими і протистояти ворожим племенам індіанців, тільки щоб пройти цей щлях і помститися Фіцжеральду.

Найкращою драматичною актрисою Асоціація іноземної преси Голівуда назвала Брі Ларсон.

Статуетка "Золотий глобус" дісталася актрисі за роль у стрічці "Кімната".

Окрім неї, на титул найкращої драматичної актриси претендували Кейт Бланшетт ("Керол"), Руні Мара ("Керол"), Сірша Ронан ("Бруклін") і Алісія Вікандер ("Дівчина з Данії").

Ще кілька нагород здобула стрічка Рідлі Скотта "Марсіанин".

Бюджет фантастичного фільму склав 108 млн доларів, а у його створенні брали активну участь консультанти Американського космічного агентства. Дивно хіба що те, що змагалася стрічка у номінації "Найкраща комедія/мюзикл".

Головний герой стрічки, актор Метт Деймон також отримав нагороду у номінації "Найкращий комедійний актор".

Найкращою комедійною актрисою стала Дженніфер Лоуренс.

У цій категорії також були представлені Лілі Томлін ("Бабуся"), Емі Шумер ("Дівчина без комплексів"), Меггі Сміт ("Леді у фургоні") і Мелісса МакКарті ("Шпигун").

Для актриси - це третя статуетка "Золотого глобусу".

Найкращим актором другого плану став Сільвестр Сталоне. Це є перший Золотий глобус у кар'єрі актора. Нагороду він отримав за стрічку "Крід: Спадщина Роккі".

Найкращою актрисою другого плану журі визначило Кейт Уінслет. Нагорода дісталася їй за роль у картині "Стів Джобс".

Фото Shutterstock

У номінації "Найкращий іноземний фільм" перемогла угорська стрічка "Син Саула". За сюжетом, два дні засуджений із зондеркоманди Саула Аусландера, що палить тіла інших, намагається врятувати з вогню тіло хлопчика, якого він вважає своїм сином.

Найкращим анімаційним фільмом стала стрічка "Думками навиворіт".

Головна героїня Рейлі має цілий штаб емоцій, які живуть у її голові. Там у них штаб-квартира, в якій вони приймають рішення, викликані діями інших людей. Для дівчинки все, що відбувається навколо неї, має інший зміст.

Best Motion Picture - Musical or Comedy

Найкращим серіалом асоціація іноземної преси назвала "Містер Робот". Окрім цієї стрічки на нагороду претендували "Гра престолів", "Нарко", "Імперія" та "Іноземка".

Свою першу нагороду здобула і співачка Леді Гага. Статуетка дісталася актрисі за роль у мінісеріалі "Американська історія жахів".

"Золотий глобус" - американська кінопремія, яка присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за кіно- і телефільми.

Вручення "Золотого глобусу" розпочинає сезон різних нагород кіно і телеіндустрії, який зазвичай завершується церемонією нагороди "Оскара".

За традицією нагородження відбувається після голосування 86 провідних журналістів, які спеціалізуються та тематиці Голлівуду. Зараз "Золотий глобус" - одна з найпочесніших нагород американської кіноіндустрії.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні