Тест

Лойко відмовився продавати права на "Аеропорт" Голівуду

"20 січня 2015 Коламбія і Соні Пікчерс запропонували мені продати їм права на мої статті в Лос-Анджелес Таймс для того, щоб зробити кіно про оборону Донецького Аеропорту. Вони купували ексклюзивні права на використання образів героїв і пов'язаних з ними обставин і ситуацій. Наші переговори тривали близько року. Хтось може назвати мене ідіотом, і, можливо, буде правий, але я відмовився від контракту в 157 тис. 500 доларів", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Свою відмову він пояснює тим, що щойно від підписував цей контракт, голівудський сценарист розпочинав би писати свій сценарій на цю тему, де сам автор міг би брати участь лише у якості консультанта.

"Я не хочу, аби подвиг хлопців, що загинули в аеропорту, писав якийсь хлопець з Санта Моніки, потягуючи каліфорнійське вино та вигадуючи сценарій чергового бойовика", - пише він.

Він каже, що якщо колись і буде знято кіно про це та якщо це буде пов'язане з його книгою, Лойко хоче, аби його знімали за його книгою. "Я хочу, аби про це було розказано так, як я це бачив на власні очі і так, як насправді це було", - каже він.

"Я не проти пари сотень тисяч доларів. Але вони скінчаться, а ганьба залишиться, якщо під моїм ім'ям знімуть якусь туфту. Мені тоді до кінця днів буде соромно перед хлопцями, які поклали свої життя на цій війні", - додає автор.

МОЙ АЭРОПОРТ, ГОЛЛИВУД и ПОКАЯНИЕ.Итак, в годовщину АЭРОПОРТА, я должен ответить на сотни писем и десятки газетных пуб...

Опубликовано Сергеи Лоико 22 января 2016 г.

"Українська правда. Життя"