Тест

У Мистецькому Арсеналі відбудеться найбільша виставка Марії Приймаченко

Про це повідомляється на сторінці події у Facebook.

До експозиції увійдуть понад 300 творів видатної художниці з колекції Національного музею українського народного декоративного мистецтва.

На виставці "Марія Примаченко. Неосяжне" експонуватимуться роботи, які були створені у різні періоди творчості художниці, що дає можливість простежити зміни у техніці та манері, підкреслити виразну альтернативність творчого методу, який подекуди не співпадатиме зі звичним уявленням про роботи мисткині.

Крім живопису на виставці "Марія Примаченко. Неосяжне" демонструватиметься кераміка її авторства та альбоми з малюнками художниці.

Фантастичний світ образів Марії Примаченко є унікальним мистецьким явищем, культурним феноменом, який поєднав у собі традиції народного малярства та особисту обдарованість художниці. Крізь зовнішню ліричність та наїв робіт Марії Примаченко, які йшли врозріз з офіційною радянською ідеологією, проглядають певні філософські пошуки художниці, сюрреалістичні мотиви ‒ все те, що дає право вважати мисткиню генієм, який не просто випереджав свій час, а створював власну реальність ‒ небачену, дивовижну, незбагненну.

Ретроспективна виставка "Марія Примаченко. Неосяжне" покликана подати творчість художниці як противагу радянської дійсності, яка нівелювала особистість і мала уніфікувати як звичайний побут, так світогляд кожного громадянина. За умов, коли мистецтво було перетворено на засіб пропаганди і виховання "нової людини", мистецький феномен Марії Примаченко для нас все ще залишається незбагненною таємницею.

Виставка триватиме з 09 лютого по 13 березня. Загальна вартість вхідного квитка – 60 грн., пільгового квитка – 20 грн. Пільговий вхід дійсний для учнів (старших 12 років), студентів, пенсіонерів за наявності відповідного документу. Безкоштовний вхід для дітей до 12 років, інвалідів 1-2 групи, військовослужбовців строкової служби, учасникам АТО, музейним працівникам, членам Спілки художників (за наявності посвідчення).

"Українська правда. Життя"