Три українські фільми від фестивалю Docudays UA. ОНОВЛЕНО

Цього року оргкомітет Docudays UA — міжнародного фестивалю документального кіно про права людини, який утринадцяте стартує в Києві 25 березня, — вирішив звернути увагу на тему ілюзій минулого, з якими сьогодні прощається не лише Україна, а й інші країни світу.

"Ми пропонуємо під час цьогорічного фестивалю разом з режисерами, правозахисниками, експертами з прав людини з різних країн, представниками української влади та революціонерами Майдану здійснити інтелектуальний прорив крізь ілюзії", — пояснюють тему Docudays UA "Крізь ілюзії" організатори.

Символом фестивалю 2016 року стане знаменитий "олімпійський ведмедик", який для багатьох українців був ілюзією радянського благополуччя і до сьогодні лишається в кожному з нас, коли ми жалкуємо за минулим чи з легкістю погоджуємося на те, проти чого самі ж боролися.

Однією з найважливіших подій на цьогорічному Docudays UA стане запуск національного конкурсу документального кіно DOCU/Україна, на який члени журі відібрали 12 короткометражних стрічок молодих українських авторів.

"Ще кілька років тому я ледве знаходив фільми для фестивалю: все було таким традиційним і офіціозним. А зараз, навпаки, багато щирості. Окрім того, тепер неправильно говорити, що українське кіно кудись має інтегруватися: воно вже існує за межами України й нормально себе там почуває", — розповідає про учасників українського конкурсу програмний директор Docudays UA Геннадій Кофман.

Традиційно на фестивалі будуть показані найкращі вітчизняні й закордонні фільми в рамках конкурсної і позаконкурсної програм, а також відбудуться майстер-класи, виставки, дискусії, "круглі столи" і заходи для дітей.

Напередоні фестивалю Docudays UA та УП.Культура відкривають на три дні онлайн-доступ до фільмів минулорічних учасників позаконкурсної програми DOCU/Україна — документальних стрічок українських режисерів Світлани Шимко, Аліси Коваленко та Вадима Ількова.

Доступ до фільмів було відкрито з 11-го до 13 березня.

"МЕДИК ІДЕ ОСТАННЬОЮ" (26:35)

За сюжетом фільму Світлани Шимко лікарка-волонтерка Таня, яка була на Майдані впродовж найкривавіших днів революції, після припинення вогню лишається в Києві лікувати поранених. Коли починається війна на сході України, Таня вирішує їхати на фронт…

"СЕСТРА ZO" (59:59)

Головна героїня фільму Аліси Коваленко та Любові Дуракової — колишня футболістка на ім’я Zo. Покинувши спорт, вона змушена боротися за виживання й заново шукати себе…

"ВАЛЬС АЛЧЕВСЬК" (55:15)

Події фільму Вадима Ількова відбуваються у травні 2014 року.

В садибі Мсциховського неподалік від Алчевська для роботи над музично-літературним проектом "Розділові" зібрались письменник Сергій Жадан, музиканти Олексій Ворсоба, Влад Креймер та режисерка Ольга Михайлюк…

Реклама:

Головне сьогодні