Кириленко обіцяє заборонити російські антиукраїнські книжки

— 4 квітня 2016, 10:24

Про це повідомив міністр культури В’ячеслав Кириленко, якого цитує "Радіо "Свобода".

"Коли з’являється повідомлення про те, що через кордон проходить книга російського виробництва, у якій розпалювання національної ворожнечі, невизнання суверенітету чи територіальної цілісності України, така продукція за повідомленням Держкомтелерадіо заарештовується, на видавництво накладаються санкції, і таке видавництво вже не зможе надалі поширювати свою продукцію в Україні", – повідомив він.

[L]"Приблизно відомий перелік російських видавництв, які друкують антиукраїнську пропагандистську літературу і намагаються її довезти навіть до полиць книжкових магазинів", – додав міністр.

За словами Кириленка, міністерство внесе до парламенту законодавчі пропозиції, які дадуть такі повноваження Держтелерадіо, митниці, СБУ й іншим органам влади.

"Проекти рішень уже готові, проведемо одне обговорення і будемо виходити на внесення вам пропозицій", – сказав міністр.

Отакі книги продаються зараз в Україні

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк дав доручення Кабміну розглянути пропозицію депутата від "Народного фронту" Остапа Семерака щодо заборони ввезення російської друкованої продукції до України. Мета – запобігання російській пропаганді.

Переважна більшість українських видавців констатували неготовність вітчизняного книжкового ринку до заборони, заявляючи, що по-перше, після цього кроку Україна втратить наукову літературу, а по-друге, видавництва, які лобіюють пропозицію, все одно заповнять ринок російською літературою. Просто її видаватимуть в Україні, а за право на передрук платитимуть Росії.

Реклама:

Головне сьогодні