Кириленко обіцяє, що у вересні "проштовхне" заборону пропагандистських книжок з Росії

— 26 серпня 2016, 15:43

Це пообіцяв віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко під час відкриття в Українському домі Київської книжкової виставки-ярмарку до Дня знань, повідомляє "Укрінформ".

"Українська держава повинна все зробити для того, щоб спеціальний податковий режим для книговидання був збережений. Зараз багато суперечок на цю тему як таку. Так от, книга, кіновиробництво і ще декілька гуманітарних сфер не повинні бути в цій дискусії. Пільгові режими мають бути збережені, тому що немає іншої держави, окрім Української, яка підтримуватиме українську книгу", – підкреслив він.

[L]Кириленко також пообіцяв, що вже у вересні Кабмін внесе до Верховної Ради законопроект, який стане заслоном пропагандистської продукції з РФ.

"Ми разом з Держкомтелерадіо підготували урядовий законопроект, – він уже пройшов всі узгодження і найближчим часом буде розглянутий на засіданні уряду, а потім внесений в парламент, – який чітко виставляє перешкоду на шляху російської книги, що має пропагандистський характер. Чи не інтелектуальний, а не науковий, а саме пропагандистський – тобто ті книги, які не визнають існування Української держави", – підкреслив він.

Віце-прем'єр переконаний, що парламент розгляне його ще на цій сесії.

Потім, за його словами, буде створено громадську раду, яка буде надавати дозвіл по кожній книзі і кожної позиції, яка офіційно надходить з РФ.

Кириленко також зазначив, що після прийняття закону Кабмін прийме порядок видачі дозволів.

"Але імпортери не будуть чекати довго, не більше 10-14 днів. А головним результатом є те, що книга, яка дійсно потрібна в Уркаїні і може бути імпортована з РФ, буде добиратися до прилавків, а весь пропагандистський мотлох – а це до 60% всієї заявляється продукції – не отримуватиме дозволів", сказав він.

Реклама:

Головне сьогодні