Кіплінг, Семенко, Жадан. Dakh Daughters видали дебютний "літературний" альбом

— 30 листопада 2016, 15:30

Про це вони повідомили на своїй Facebook-сторінці.

"НАРЕШТІ (воно вартує капслока) пісні Dakh Daughters стали доступними у вигляді дебютного альбому. Новими ці пісні можна назвати тільки наполовину - всі вони складають основу виступів і звучать на кожному концерті. Але факт залишається фактом - IF - перший альбом популярного жіночого фрік-кабаре, що з'явився на CD", йдеться у дописі.

Платівка отримала назву від однойменної композиції на вірш Редьярда Кіплінга, у приспіві якої звучать рядки з вірша Павла Тичини "...тінь там тоне, тінь там десь", пише Cultprostir.

"Вирушаючи в таку непросту і нову для нас дорогу, як запис аудіодиску, звісно, ми довго обговорювали, що саме взяти із нашого немаленького репертуару, – розповідають учасниці Dakh Daughters.

Вибрати було непросто, адже всі композиції дуже різні й по-своєму важливі для нас. Ретельно обговоривши все разом із нашим режисером Владом Троїцьким, ми обрали, на нашу думку, найактуальніші на сьогодні композиції".

Після того, як склали програму для диску, зрозуміли, що він вийшов досить літературним, адже в ньому зібрані пісні на поезію Кіплінга, Буковскі, Семенка, Жадана, Еліота.

"Ми не могли оминути композицію "Візьми" на вірш Сергія Жадана, бо теми, які він порушує, найбільше резонують із нашим життям в Україні тут і зараз", – додають дівчата.

На диску If немає таких хітів Dakh Daughters, як "Рози", "Ганнуся" і "Зозулиця".

Учасниці фрік-кабаре пояснюють це так: "У мережі є окремі роботи, присвячені цим композиціям, та відео (не лише live із концертів), які живуть досить активним і самостійним життям. Можливо, ми ще запишемо їхні аудіоверсії".

Зараз Dakh Daughters на канікулах між великими французькими гастролями.

На початку грудня дівчата почнуть новий спільний проект із паризьким цирком Terabak in Kyiv. А у квітні планують зробити "невеличкий український тур" із виставою "Антігона", під час якого дадуть кілька концертів.

Реклама:

Головне сьогодні