День міста і свято села. Скільки коштують "безкоштовні" концерти українських артистів

— 4 листопада 2016, 10:25

Найбільший гонорар в одні руки отримала Тіна Кароль, оформлена як ФОП. Департамент гуманітарної політики міськради Дніпра заплатив їй 551 тисячу грн. за виступ під час святкування Дня міста у вересні, повідомляють "Наші гроші".

Це значно більше, ніж виділили з бюджету Наталії Могилевській. Департамент з гуманітарних питань Кам’янської міськради (колишній Дніпродзержинськ) перерахував ФОП Наталія Могилевська 98,4 тисячі грн. за її 45-хвилинний концерт, який теж відбувся на День міста.

Чумаківська сільрада Дніпропетровського району, на території якої мешкає близько 3 тисяч жителів, перерахувала ТОВ "Перша концертна агенція" 148,4 тисяч грн. за те, щоб побачити і почути співака Віталія Козловського.

Фірма отримала від сільради 83,4 тис грн. за створення сценарію проведення концерту Козловського на Святі рідного села у с. Чумаки, а 65 тис грн. – безпосередньо за виступ співака та його колективу.

Для збільшення натисніть на зображення

Найбільшу суму з представників музичної індустрії у розмірі 640 тисяч грн. отримає український композитор-ФОП Володимир Бистряков.

Філія "Центр сервісного забезпечення" ПАТ "Українська залізниця" на таку суму замовила у нього організацію святкування Дня залізничника 3 листопада у Києві.

Бистряков буде ведучим концерту, під час якого заплановані виступи Антоніни Матвієнко, Віктора Павліка, Гаріка Кричевського, Петра Чорного та інших співаків та гуртів. Суми гонорарів артистів не вказані.

Найбільшу загальну суму за організацію концертів заплатили установи Маріупольської міськради, які уклали низку угод з ТОВ "ВМФ Івент Груп" на 1,06 мільйон грн.

Для збільшення натисніть на зображення

Зокрема, виступ Гайтани обійшовся у 199,9 тисяч грн., гурту "Скай" – 192 тисяч грн., а два концерти гурту "неАнгели" – по 160 тисяч грн. кожен.

Кожна з угод на виступ окремого артиста не перевищувала 200 тис грн. Це дозволило не проводити відкриті торги, обмежившись укладанням прямих угод з київською фірмою, записаною на донеччанок Поліну Дороніну і Наталію Уткіну. Директором "ВМФ Івент Груп" є Дмитро Гаврилов.

Для збільшення натисніть на зображення

Комунальні установи та управління культури і туризму Кременчуцької міськради Полтавської області запланували перераховувати кошти ФОПу Сергію Михайлику за організацію концертів під час святкування 445-ї річниці з дня заснування Кременчука та річниці визволення міста від нацистських загарбників (122,9 тисяч, 106 тисяч та 103,1 тисячі грн.).

У документації не вказано, які саме артисти повинні виступити. Втім відомо, що у Кременчуку на День міста дали концерти Оля Полякова, ТНМК та Alekseev.

Реклама:

Головне сьогодні