"Козацькі пісні Дніпропетровщини" тепер охороняються ЮНЕСКО

— 17 березня 2017, 11:34

"Козацькі пісні Дніпропетровщини" внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони.

Про це повідомив міністр культури Євген Нищук у четвер у Дніпрі, повідомляє "Укрінформу".

Він вручив голові Дніпропетровської облради Глібу Пригунову сертифікат про внесення пісень до цього списку.

[L]"Дніпропетровщина найбільш активна з-поміж інших регіонів, яка активно бореться за свою культурну спадщину та її світове визнання. Визнання козацьких пісень – це імідж для України, над яким ми працювали впродовж 3-х років.

Ми можемо тепер не просто зберегти, а й поширювати козацькі пісні, які є світовою спадщиною та душею українського народу. А відтепер це й спадщина всього людства", – зазначив Нищук.

Як поінформували у прес-службі Дніпропетровської облради, робота зі збору та обробки автентичних пісень тривала протягом кількох останніх років, проведено ряд фольклорних експедицій в 16 населених пунктів, зібрано величезний об’єм аудіо-, відео-, фото-, текстової інформації, зроблено оцифровку старих записів пісень, виявлені колективи – носії пісень, проведено фестиваль козацької пісні Дніпропетровщини, у музичній академії ім. Глінки створено фольклорний центр, видано збірник козацьких пісень.

У номінації "Козацькі пісні Дніпропетровщини" були представлені три козацькі поселення – села Кочережки і Богуслав Павлоградського району та місто Підгородне Слобожанського району.

Реклама:

Головне сьогодні