СБУ не змінюватиме рішення щодо Самойлової – Тандіт

— 24 березня 2017, 12:36

Служба безпеки України не має наміру переглядати своє рішення про заборону в'їзду в Україну представниці Росії на Євробаченні-2017 Юлії Самойлової.

Фото eurovisionworld.com

Про це журналістам сказав радник глави СБУ Юрій Тандіт, повідомляють Українські Новини.

"Ми своє слово сказали, ми зробили те, що повинні були зробити", – заявив він.

Радник глави СБУ не бачить підстав для перегляду рішення СБУ.

Нагадаємо, СБУ заборонила на 3 роки в'їзд в Україну російській виконавиці Юлії Самойловій, обраній для участі у Євробаченні-2017.

У червні 2015 року вона виступала в окупованому Росією Криму.

[L]На початку перевірки Самойлової організатори Євробачення заявляли, що поважатимуть рішення України про можливу заборону в'їзду представниці РФ.

Пізніше вони запропонували Першому каналу Росії влаштувати пряму трансляцію виступу Самойлової під час півфіналу, щоб вона все-таки могла взяти участь у конкурсі.

Віце-прем'єр-міністр із гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко одразу заявив, що показ виступу російської конкурсантки Юлії Самойлової на Євробаченні теж порушує український закон.

Врешті, перший канал відмовився від пропозиції Європейської мовної спілки.

Крім того, СБУ тепер перевірить й інших закордонних виконавців, які могли порушити закон, виступаючи на окупованих територіях або в анексованому Криму.

Серед тих, кого перевірятиме СБУ, точно буде співачка Арцвік Арутюнян, яка у травні на Євробаченні у Києві має представляти Вірменію.

У Вірменії уже заявили, що їхня представниця на Євробаченні не була в окупованому Криму.

Реклама:

Головне сьогодні