#читайукраїнське. Гройсман і Нищук кличуть розповісти про книжки

— 20 листопада 2017, 12:46

Український інститут книги розпочав флешмоб #читайукраїнське. До нього уже встигли долучитися міністр культури Євген Нищук та прем’єр-міністр Володимир Гойсман.

За умовами акції потрібно написати кілька речень про книжку українського видавництва, яку нещодавно прочитали, додати фото з нею, поставити хештег #читайукраїнське, #ireadUA та позначити тих, кому хочеться передати естафету.

"Час говорити про хороші книжки та заповнювати інформаційний простір літературою", – вважають в Українському інституті книги.

[L]Першою, кому було передано естафету флешмобу, стала директорка Інституту Тетяна Терен.

Терен розповіла про одну з новинок Видавництва "Основи" – "Адмінстратегію" Ізабели та Мачея Кішіловських (переклад з англійської – Олена Любенко та Вікторія Вишенська).

"Це чи не перше в Україні практичне видання для працівників державного сектора. І якщо успішною можна назвати ту приватну організацію, яка передбачає потреби своїх клієнтів і досягає прибутку, то якими критеріями виміряти успіх державної установи? – написала Терен.

Узагалі, в посібнику є багато цінних прикладів, досвідів різних країн та ефективних інструментів. А ще – влучних цитат, як ось ця: "Адмінстратегія трохи схожа на біг угору ескалатором, що рухається донизу. Треба бути обережними, щоб не перечепитися й не впасти, але рішення полягає в тому, щоб не стояти на місці".

Міністр культури Євген Нищук поділився книгою "Як у тіні", видання Артбук.

"Це спроба подивитися на особу-феномен Георгія Якутовича крізь призму однієї з проілюстрованих ним книг "Тіні забутих предків". Це подорож уявним та химерним світом українських Карпат Івана, Марічки, Палагни та Мольфара, – написав Нищук.

Цього літа разом з командою Павла Гудімова, які і створили цю книгу, я був саме там, у місцях, де творив Якутович".

Міністр культури запросив до флешмобу прем’єра Володимира Гройсмана, який розповів, що саме зараз читає книгу професора Гарвардської бізнес-школи Клейтона М. Крістенсена "Дилема Інноватора".

"Ми майже не бачимо наскільки складним є цей інструмент – інновації. Вони можуть підняти на космічні висоти, а можуть розбити вщент – в залежності від мети, з якою вони запроваджуються. І це також треба знати, бачити і вчитися. І я вчуся – на кращому досвіді, на яскравих прикладах – рідною мовою", – патетично написав Гройсман.

До флешмобу #читайукраїнське долучитися може кожен охочий.

Реклама:

Головне сьогодні