Українські художники долучилися до створення першого фільму олією на полотні

— 13 грудня 2017, 11:18

Художники з України взяли участь у створенні першого у світі фільму написаного олією "З любов’ю, Вінсент".

Фото weekendnotes.com

"З любов’ю, Вінсент" – британсько-польський анімаційний біографічний фільм про Ван Гога. повідомляє Громадське радіо.

Кожен рух у стрічці – нове полотно, намальоване у стилі Ван Гога.

Картина є першим в історії повнометражним фільмом, який повністю написаний олійними фарбами на полотні.

Фільм розповідає про життя і загадкову смерть художника Вінсента Ван Гога. За сюжетом віднайти правду хоче син листоноші Арман Рулен, який був знайомий з Ван Гогом.

За основу сценарію для фільму взяли близько 800 листів Вінсента Ван Гога.

У створенні фільму взяли участь українські художниці-близнючки Катерина й Тетяна Очередько.

"Ми з Танею подумали, чому б ні. І вирішили надіслати не просто портфоліо, а намалювали два портрети в стилі фільму, в стилі Ван Гога, в стилі нуар чорно-біле. Відправили. Чекали приблизно 6 місяців", — розповіла Катерина Очередько.

Сестер запросили в Польщу на тестування. Головним завданням тесту було створити картину Ван Гога за 4 години, потім 3, 2, годину, а наприкінці — півгодини, щоб заповнити полотно.

Дівчата успішно склали тест. Це завдання виявилось не найважчим. Найскладніше було відтворювати гаму фарб з палітри Ван Гога.

"Для мене це гра кольору. Ван Гог брав співвідношенням кольорів. І завдання зберегти колір від першого кадру до 700-го – непросте. Ти маєш бути весь час в напрузі і контролювати весь процес. Маєш зберегти кількість мазків від першого до останнього кадру", – пригадує Очередько.

Одна секунда фільму складається з 12 картин. Фінальна версія фільму складається із 56 800 картин.

"Ми удвох з Танею намалювали 3 хвилини – це трішки більше 2 тисяч картин", – сказала Очередько.

Художник Віталій Мурин, як і Очередьки, дізнався про фільм із відеозвернення, він разом із сестрами склав тест.

"Ми вже готові кадри малювали, комбінували роботи Ван Гога із сценами. Ми мали їх намалювати і відтворити олійними фарбами. Фотографувати в програмі „Dragon" і зробити відео", – пригадує художник.

Кадр із фільму. Фото cinemaclock.com

Мурин намалював близько хвилини фільму. Художник згадує, що створення першої сцени займало 3 дні. Українська команда із 13 людей серед 112 учасників була найшвидшою.

"Про це говорили і Дорота Кобєля, і Г’ю Велчман – продюсери та режисерка фільму. Вони нам дякували, казали, що по суті без нас би цей фільм так не просунувся У нас зберіглась досить сильна академічна школа, тому ми себе так зарекомендували", — сказав Мурин.

[L]Українська художниця Анастасія Бонішко малювала головного героя фільму Армана Рулена у сцені під час розмови у кафе. Каже, ця робота дала їй шанс відчути себе Вінсентом Ван Гогом.

"Ти повністю розумієш його техніку. Ми робили репродукції з оригіналів. Дуже важко віднайти колір. Навіть уявляєш, що ти в якійсь мірі Ван Гог", – каже Бонішко.

Художниця передивлялась фільм 5 разів, коли вперше побачила – плакала.

Каже, щоразу переживала перед своїми кадрами так, наче виходитиме на сцену.

"Фільм вже номінований на "Оскар", можна подивитись в списку за анімаційну стрічку. Думаю, має великі шанси. Хотіла б поїхати на церемонію нагородження. Це мрія дитинства", – розповіла Бонішко.

"З любов’ю, Вінсент" транслюватимуть в більшості українських кінотеатрів до 20 грудня. Фільм триває 1 годину 44 хвилини і доступний аудиторії віком 12+.

Реклама:

Головне сьогодні