Тест

Модна "Країна Мрій", або Гарні у вишиванках. Фото

Етно-фестиваль "Країна Мрій" славиться тим, що збирає небайдужих до національних традицій. Жодне інше свято не збирає так багато модників у національних українських строях. "Українська правда. Життя" зібрала найкращі образи етно-фестивалю.

Традиційно, багато хто приходить на свято в українських сорочках та вишиванках. Вже стало доброю традицією на "Країну Мрій" діставати із шафи улюблену вишиванку або ще бабусину, або вишиту власноруч, український віночок чи хустину. Молодь переважно вдягає українські наряди під сучасні джинси або шорти. Люди більш зрілого віку підбирають повні строї зі спідницями, фартухами, юпками чи керсетками. Хто ж не має сорочки, обмежується українським віночком чи тканою стрічкою.

Цей образ варто відмітити особливо!

Тонка вишита сорочка тон в тон, поєднана з модною в цьому сезоні довгою спідницею у складочки, чи за особистими вподобаннями плісованою, теплого охристого, теракотового чи коралового кольору якнайкраще пасуватимуть разом зі шкіряним ременем по талії. Вдало підібрані етнічні аксесуари, як то коралове намисто чи тонка охайна стрічка у волоссі додадуть образу вишуканості і етнічного відтінку водночас.

Поєднання вишиванки з джинсами стало вже класичним серед сучасних строїв. Але з огляду на останні модні тенденції варто запропонувати поєднання вишитих блузи з модними нині широкими та довгими спідницями до долу, плісованими спідничками чи широкими штанами крою "банани" чи "алладіни", подібними до українських шароварів.

Модницям сподобається носити довгі сорочки, просто підперезавши її широким тканим або шкіряним ременем. Не слід зневажати й аксесуарами. Найбільш традиційні глиняні прикраси, бісерні ґердани або дерев’яне намисто, а низанки натуральних червоних коралів – уже серед обов’язкових у кожної модної кралі.

Тут і далі колекція Дому моди RITO

Крім "параду вишиванок", модна "Країна Мрій" вже вдруге відмічається проектом "Етно-фешн", що відбувається за підтримки Українського Тижня Моди. Свої колекції в етно-тематиці представляють як молоді так і маститі дизайнери, що трансформують елементи національного костюму в сучасний одяг.