Чоловіча мода осені: класичний костюм-трійка і байкерська косуха

Чоловіча мода зазнає не таких різких та швидких видозмін щосезону, як мода для жінок, але й нинішньої осені, не зважаючи на початок сезону робочих буднів у сірих костюмах "клерків", тісних туфлях і незручних пальто, дизайнери припасли в рукаві декілька козирів для справді карколомного зовнішнього вигляду та мужньої привабливості.

Серед пропозицій сезону дуже багато класики і навіть ретро-класики. Чоловікам радять звернутися до традицій англійської аристократії або ж європейських буржуа. Так увесь стрій не лише мусить мати точний крій і відмінну посадку, він насамперед дуже продуманий і складний.

Здається, з початком нового сезону вдягання перетвориться на складну і довготривалу процедуру. Мужчині потрібно вбратися у трикотажну водолазку, поверх неї – сорочку, далі – жилет, піджак і плащ, або пальто. Брюки на ремені, туфлі, запонки і кишеньковий годинник – не менш важливі деталі ранкового чепуріння.

В моді класика і ретро-класика з присмаком англійської аристократичної манірності

Велика кількість одежин в одному строї – тренд сезону: не важливо, вдягнуті ви в класичне вбрання знаті чи є представником сучасної енергійної молоді. Пальто на піджак, плащ – на пальто, кардиган під плащ, плетений жилет поверх пальто або навіть декілька пальт одразу – варіанти подібного утеплення виглядатимуть стильно, але незаяложено.

Головне: правильно підібрані фактури і забарвлення. При цьому уникайте схожості на хіпі або інші субкультури! Багатошаровість в одязі зовсім не означає розхлябаного вигляду чи безформності.

Серед основних тенденцій в чоловічій моді:

- Двобортні класичні пальта і тренчі. Висока застібка і широкий комір, інколи в контрасті з основним кольором одежі, чудово доповнюють широку покату лінію плечей, помірну приталеність і шорсткий матеріал. Пікантні елементи: обтягнуті тканиною ґудзики та запрасований перекат рукава.

- Двобортні пальто з показними металевими ґудзиками. Бушлати і шинелі військового стилю "мілітарі" видозмінюються до цупких класичних пальто довжиною за коліно з двобортною застібкою. Все, що нагадує формений одяг, – ґудзики і карбований крій з масивним плечовим поясом. Сюди ж можна віднести клубні піджаки.

Формений одяг з металевими ґудзиками носять у вільний спосіб

- Костюми-трійки та чітко підібране по тону пальто. "Міські камуфляжі" – офісні костюми суцільно одного тону – серед стильних витребеньок цієї осені. Кожен поважний мужчина має підшукати до власного гардеробу повний стрій однієї гами, який уявно розповідає про хазяїа, що той – людина неспішна, самодостатня та має тонке відчуття стилю.

До костюму дизайнери пропонують новинку модного сезону: жилет з круглим вирізом замість V-подібного. Під нього вдягніть сорочку з краваткою або метеликом, і цю пікантну деталь неодмінно оцінять співробітниці жіночої статі.

- Молодіжні короткі плащі з вузькими короткими брючками. Образ "хлопчика-дзвіночка" у бавовняному короткому плащі трапецевидного крою, що не робить акцентів на талію поясом, та вузеньких брючках, які цілковито відкривають на загальний огляд щиколотки і ледь не частину литок, за версією будинків моди, прийдеться до вподоби молодим хлопцям. Як і навесні, туфлі до такого комплекту пасуватимуть невисокі і доволі відкриті, а шкарпетки стилісти і понині дозволяють не вдягати.

Короткий широкий плащ та вузькі брючки – стиль молодих романтиків

Саме для молодих та енергійний парубків пропонуються і легкі рок-н-рольні костюми з короткими піджаками і коротенькими брючками "а-ля Шурик". Справді модний костюм має виглядати так, наче на розмір менший. З таким слід вдягнути водолазку: теплий трикотаж найкраще пасуватиме саме до осінніх строїв. Ностальгічні трикотажні водолазки з високим горлом модно носити під піджак або костюмний жилет.

Костюми здебільшого виготовляють з цупких але рихлих вовняних тканин, тонкої неапретованої вовни, вельветів та навіть оксамиті; верхній одяг – з цупких вовняних пальтових тканин; тонкорунна вовна з виробітком – для вишуканих пальто; класична бавовна з напиленням – для плащів; болоневі водонепроникні тканини – для стьобаних жилетів і куфайок. Дозволяються оздоби та канти контрастного кольору, деталі зі шкіри та хутряні коміри з каракульчі.

Кольори здебільшого осінні: теплі цегляні, теракотові, охристі, землисті, болотяні і пожухлі сіруваті, меланжеві та пістряві "пернаті" пофарбування. Чисті барви допустимі лише для офіційних випадків.

Осінь – не лише пора ділових костюмів в офісі та дорогих вовняних пальт на побаченнях, але й час для креативних експериментів. Можна спробувати в’язаний тренч або ж плетений кардиган поверх ділового брючного костюму.

Але найкращої обновки за в’язаний джемпер або теплий светр з товстої пряжі годі й вигадувати. Чоловікам таки доведеться приміряти на себе товсті зозулясті светри, світлі кофтини з двобортною застібкою та шалевим коміром, плетені "косами" або "рисом" кофти під сорочки, безформні кардигани або жилети-палантини.

Природні кольори та натуральні тканини, шкіра та в’язані речі восени найбільш актуальні

Шкіра – першочерговий натуральний матеріал для прийдешньої осені. Класичний байкерський вигляд зі шкіряними штанами та кострубатою курткою-косухою надміру актуальний та, як завжди, стильний, хоча і куртки, і штани виготовляють з більш тонкої "благородної" шкіри, прикрашають вигадливими і дещо гламурними металевими заклепками, бляхами і пряжками.

Справжні модники оцінять вузькі шкіряні штани, до яких неодмінно варто підібрати шкіряний плащ або принаймні піджак з чорної шліфованої шкіри. Піджак, виготовлений за всіма канонами ділового стилю, стане прекрасною альтернативою шкірянкам, курткам-пілотам, косухам, курткам спортивного стилю з резинками.

Не лише брутальні хлопці в лискучій чорній шкірі будуть у пошані цієї осені. Стильно в дусі королівського полювання виглядатимуть мужчини старшого віку, якщо оберуть шкіру теплих натуральних відтінків: коричневу, руду або охристо-сіру. Можна комбінувати текстильний одяг зі шкіряними елементами, або додавати шкіряні деталі, наприклад, комір або нашивки на ліктях.

До шкіряних строїв і взуття відповідне. Це неодмінно шкіряні блискучі туфлі на невеликому підборі з класичними лініями, шнурівкою та дещо видовженим "обрубаним" носиком, шкіряні поліровані мокасини або черевики з танкеткою, щедро оздоблені заклепками. Черевики в класичному розумінні не такі популярні: краще звернути увагу на високі шкіряні чоботи з широкими халявами. За стилем вони більше тяжіють до спортивної класики, жодним чином не нагадуючи військові кирзачі.

Еван МакГрегор рекламує нову форму модних шкіряних чобіт. Невід’ємні аксесуари: вродлива дівчина та мотоцикл

Крім того, стилісти справді приготувались до прохолодної осені, запропонувавши мужчинам обмотувати навколо шиї шарфи, гріючи долоні в тонких шкіряних рукавичках, а на голову мостити головний убір.

Як не дивно, але дизайнерам так і не вдається вмовити сучасного мужчину підібрати до класичного вигляду фетровий капелюх, та для молодих бешкетників дизайнери пропонують великі клітчасті картузи та кепки по вуличній моді, стилягам у шкірянках також стануть до вподоби шкіряні картузи.

Та й гігантські сумки з минулих сезонів чоловіки цієї осені носити навряд чи згодяться: максимум, зручний ридикюль або сумка-баул у руці. Ідеальний модний варіант для офісу – шкіряна папка, вертикальна прямокутна сумка з невеликими ручками або елегантний конверт – невеликого розміру пласка папка з характерною формою застібки. Від громіздких портфелів доведеться відмовитись.

Не на часі цього сезону:

- джинсові строї

- дублянки і шуби

- куртки-дутики

- спортивне взуття

- строкатість та візерунки

- надто широкі брюки

- відсутність аксесуарів

- барсетки та портфелі

У статті використано фотоматеріали з рекламних кампаній та каталогів Prada, ZARA, Versace, Tommy Hilfiger, Ewan McGregor for Belstaff.

Реклама:

Головне сьогодні