Суперуміння мікрохвильовки: чого ви ще не знали про свій кухонний девайс

— 18 квітня 2015, 14:30

Кілька цікавих кухонних лайфхаків зібрало видання The Telegraph.

Щоби повернути до життя черствий хліб, треба загорнути його в вологий рушник та протягом 20-30 секунд прогріти в мікрохвильовці.

Щоби легко очистити голівку часнику, спершу покладіть її до мікрохвильовки та увімкніть її на 20 секунд. Зубчики вийматимуться дуже просто. Так само, легше буде зрізати шкірку в таких овочів, як гарбуз, якщо спочатку потрібний шматок кілька хвилин потримати в мікрохвильовій пічці.

Щоби з лимону або лайму вийшло більше соку, його треба 10-20 секунд потримати в мікрохвильові, від цього фрукт пом’якшає. Проте не забудьте його охолодити, перш ніж чавити сік.

Якщо коричневий цукор у пачці перетворився на тверду, мов камінь, грудку, то покладіть до нього вологий паперовий рушник або збризніть водою та накрийте рушником і увімкніть мікрохвильову піч не менше, ніж на 20 секунд. Ще один варіант – замість паперу можна взяти шматок хліба.

Якщо кортить шоколадного смаколика, причому негайно, його можна за кілька хвилин спекти в звичайній чашці. Наприклад, один із рецептів:

4 столові ложки борошна,

4 столові ложки цукру,

1 столова ложка какао-порошку,

2 столові ложки збитого яйця (ціле яйце – це забагато),

3 столові ложки молока,

3 столові ложки рослинної олії,

3 столові ложки шоколадних чіпсів (можна замінити на шматочки шоколаду),

ванільний екстракт, м’ята або кориця, що вам до смаку.

Усі інгредієнти змішати в чашці, яку можна використовувати в мікрохвильовці. Готується пиріжок 3 хвилини при потужності в 1000 Ватт або 4 хвилини при потужності в 700 Ватт. Не панікуйте, коли побачити, що суміш піднімається! Якщо нагрівання припиниться, вона одразу впаде.

Щоби спінити молоко для кави, налийте його в скляний слоїк та нагрійте в мікрохвильовці. Міцно закрутіть кришку слоїка та трохи потрусіть. Вилийте молоко у каву.

Відео з YouTube

Реклама:

Головне сьогодні